REKLAMI GEÇ

Gönül sofrasını vatandaşlar kuruyor

Gönül sofrasını vatandaşlar kuruyor

Baklan’ın Boğaziçi Mahallesi’nde Ramazan bir başka yaşanıyor. Belediyeler ve resmi kurumların yoğun olarak iftar programları hazırladığı Ramazan’da Boğaziçi’nde her gün bir vatandaş bereket sofrası kuruyor, mahalle sakinlerini ağırlıyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 27 Haziran 2016 Pazartesi, 15:58

Baklan’ın Boğaziçi Mahallesi’nde 3 yıldır Ramazan’da farklı bir gelenek oluştu. Ramazan’dan iki ay önce başlayan hazırlıklar titizlikle yürütülüyor, iftar listesi oluşturuluyor. Talebin yoğun olduğu iftar yemekleri çoğu zaman bir yıl sonraya da ertelenebiliyor.

Boğaziçi Mahallesi’ndeki Yeni Cami’nin altında verilen iftar yemeklerinde her gün 300 kişi bir araya geliyor, hem Ramazan’ın manevi atmosferini yaşıyor, hem de birlikte oruçların açıyor.

3 yıldan beri iftar yemeklerini gerçekleştirdiklerini belirten Boğaziçi Çeşme, Minare Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Doğuş, “Boğaziçi’nde böyle bir gelenek başlattık. Vatandaşlarımız ile bir araya geliyor, Ramazan’ı en güzel şekilde yaşıyoruz. Her gün bir vatandaşımız iftar yemeğini üstleniyor. İftarda bizi yalnız bırakmayarak her zaman yanımızda olan vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

denizli-baklan-bogaziçi-iftar-yemegi-1

Gelecek yılın iftar listesinin şimdiden hazır olduğunu ve dolduğunu ifade eden Doğuş, geleneğin uzun yıllar sürmesini istediklerini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı