REKLAMI GEÇ

Bu ilçede, bunları yapanlar yandı

Bu ilçede, bunları yapanlar yandı

Baklan Belediyesi ilçe genelinde uygulanmak üzere bir dizi karar aldı. Kabahatler Kanunu baz alınarak hazırlanan ve belediyenin resmi internet sitesinde yayınlanan emir ve yasaklar yönetmeliği hem güldürdü, hem de düşündürdü. Genel görgü ve ahlak kuralları çerçevesinde hazırlanan uzun yasak listesinde sokağa i…mekten tükürmeye, eller ve üzeri kirli sokağa çıkmaktan çöplerin karıştırılmasına onlarca madde bulunuyor. Bu yasaklardan birine bile aykırı hareket ederseniz, belediye zabıtasının karşınızda görebilir, para cezasına çarptırılabilirsiniz.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 8 Şubat 2016 Pazartesi, 13:19

Baklan Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yayınlanan yasak listesi bu kadar da olmaz dedirtti. Baklan Belediyesi’nin görev, yetki ve sorumluluk alanında uygulamaya sokulan yasaklar listesinde tam anlamıyla yok yok. Attığınız adım, yaptığınız her davranış size ceza olarak geri dönebilir.

SOKAKTA İTİŞİP KAKIŞMAK YASAK
“Huzur, sükun ve çevre ile ilgili emir ve yasaklar” bölümünde birbirinden ilginç madde bulunuyor. Bunların başında da sokaktaki davranışların düzenlendiği madde yer alıyor. Buna göre mahalle, cadde ve sokak gibi yerlerle başkalarını rahatsız edecek şekilde yüksek sesle konuşmak yasak. Normal olanı bu. Ancak, maddeye itişip-karışmak ve şakalaşmak da eklenmiş. Baklan’da sokakta şakalaşmanın, itişip-kakışmanın karşılığı para cezası.

Bu bölümde yer alan yasaklardan öne çıkanlar gezici çalgıcılık ve satıcılık yapılmasını kapsıyor. İnsanları tiksindirecek, rahatsız edecek çöp, sakadat ve derinin açıkta taşınması da bu yasak kapsamında yer alıyor.

YOLLARA İ..MEK VE TÜKÜRMEK YASAK
Baklan Belediyesi’nin ilginç yasak listesinin “Temizlik ile ilgili emir ve yasaklar” bölümünde çok daha ilginç maddeler yer alıyor. Genel ahlak kuralları çerçevesinde zaten yapılmaması gereken davranışlardan olan “yollara i..mek”, “tükürmek”, “sümkürmek” ve “izmarit atmak” da yasak kapsamında. Yollara i..yen ya da sümkürenler ceza ile karşı karşıya kalabilecek.

BAKLAN’DA TEZEK YAKMAK YASAK
Her zam kararının ardından gündeme gelen, Rusya ile ilişkilerin gerilmesiyle ortaya çıkan doğalgaz sorununa çözüm olarak sunulan tezek yakmak çözümü Baklan’da geçerli değil. Baklan Belediyesi, yayınladığı yönetmelikle ilçe genelinde tezek yakılmasını da yasakladı.

TOPLUM İÇİNE TEMİZ GİRİLECEK
Belediyenin yasaklar listesi oldukça uzun. Kirli, yağlı ve pis kıyafetlerle kalabalık arasına girmek, otobüs ve minibüs gibi toplu taşıma araçlarına binmek Baklan Belediyesi tarafından yasaklanan davranışlar arasında. Çalışırken ilçe merkezine gelmek zorundaysanız, önce eve uğrayıp üzerinizi değiştirmek ve duş almak zorundasınız. Aksi halde karşınızda zabıta ekiplerini bulabilir, para cezasına çarptırılabilirsiniz.

BU YASAK SÜRÜCÜLERİ İLGİLENDİRİYOR
Uzun yasak listesinde yayaların kabusuna son verecek bir madde de yer alıyor. Baklan Belediyesi’nin aldığı karara göre artık otomobille seyir halindeyken yayaların üzerine su sıçratırsanız yandınız. Vatandaşı olmadık bir zamanda çamurlu suya bulayan sürücülere de ceza verilecek.

BALKONDA ÇAMAŞIR KURUTMAYA SON
Baklan Belediyesi yasaklar listesinde ev hanımlarını da unutmamış. Alınan karar ile artık ev hanımları balkonlarına kurutmak ve havalandırmak amacıyla çamaşır asamayacak. Kurutma işlemi ya evin içinde yapılacak, ya da evlerin görünmeyen arka balkonları kullanılacak.

EVSİZLERİ Mİ, SOKAK HAYVANLARINI MI KAPSIYOR
Yasaklar listesinde kafa karıştıran ve muhatabının kim olduğu anlaşılamayan maddeler de yer alıyor. Bunlardan biri de çöp kutuları ve konteynırların karıştırılması. Artık Baklan’da kimse çöpleri karıştıramayacak. Yasak kapsamına sokak hayvanlarının girip girmediği ise merak konusu.

UMUMA AÇIK YERLERLE UYUMAK YASAK
Baklan Belediyesi’nin yasaklar listesinde cami avlusunda ya da otogarda şekerleme yapanları da üzecek bir madde var. Umuma açık alanlarda, parklardaki banklarda, cami bahçelerinde ve otogarda uyumak ve yatmak da yasak. Yasak kapsamına uygunsuz hareketlerde bulunmak giriyor.

AŞKLARINI AĞAÇLARA KAZIYAMAYACAKLAR
Baklan Belediyesi’nin yasaklarda çığır açan yönetmeliğinde yok yok. Çimlere basmak da yasak, çiçek koparmak da. Yasaklara, genç aşıkları üzecek maddeler de eklenmiş. Artık gençler aşklarını ağaçlara kazıyamayacak, kaza ile de olsa ağaçlara zarar verilmeyecek. Süs havuzlarında serinlemek de yasak, işyerlerinin görülecek kısımları gayri ahlaki resim asmak da yasak.

TAVLA KEYFİNE SON
Çalışırken sıkılıp, işyerinin önüne bir sehpa iki tabure atarak tavla keyfi mi yapmak istiyorsunuz. İsterseniz bir kez daha düşünün. Çünkü Baklan Belediyesi, işyerlerinin önünde tavla oynamayı da yasakladı. İşyerlerinin önünde motor ve bisiklet tamir etmek de artık mümkün olmayacak.

UYMAYANLARA PARA CEZASI VAR
Baklan Belediyesi’nin yasaklar yönetmeliği daha bir çok maddeyi kapsıyor. Tüm bunlara uymamak ise para cezalarını beraberinde getiriyor.

Yorumlar

orhan   -  Bağlantı 17 Şubat 2016, 15:10

sacma sapan yasaklarrrr kesin o zabıtalar dayak yer=:)))

Mustafa   -  Bağlantı 9 Şubat 2016, 15:31

Bir tanesi dışında hepsi için tebrik ederim . Beğenmediğim kural çamaşır kurutma ile ilgili olan bilindiği üzere çamaşırlar yıkanırken üzerinde kalan deterjan artıklarını kurutma işlemi esnasında dışarı veriyor, bu yüzden evin içinde kurutmak yanlış

Gökhan   -  Bağlantı 8 Şubat 2016, 20:52

bence de doğru karar ancak zabıtalar uygulamayı yaparken baya zorlanacaklardır insanların alışkanlıklarından vazgeçirmek zor olacaktır

mehmet ali   -  Bağlantı 8 Şubat 2016, 17:11

Yusuf Gülsever başkanımızı tebrik ederim, diğer belediyelere örnek olur umarım…

arif   -  Bağlantı 8 Şubat 2016, 14:53

helalll doğru karar olması gerekenler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı