REKLAMI GEÇ

İmam Hatip Lisesi Polis lojmanı olacak

İmam Hatip Lisesi Polis lojmanı olacak

Denizli’nin Baklan İlçesi’nde 1992 yılında yapımı tamamlanan İmam Hatip Lisesi, 2001 yılında öğrenci olmadığı için kapatıldı. Yaklaşık 13 yıl atıl durumda bekletilen okul binası yıkılarak, İlçe Emniyet Amirliği ve polis lojmanları olarak yeniden inşa edilecek.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2014 Salı, 12:06

Baklan Kaymakamı Mustafa Türkcan, İmam Hatip lisesi olarak yapılan binanın  İlçe Emniyet Amirliği  ve Polis Lojmanları olarak yeniden yapılacağını açıkladı.

Binanın, öğrencisi olmadığı için 2001 yılında eğitim ve öğretime kapatıldığını ve kısa bir dönem bir tekstil firmasına kiralanarak üretim atölyesi olarak kullanıldığını hatırlatan Türkcan, binanın depreme dayanıksız raporunun olduğunu belirtti.

13 YILDIR BOŞ
Yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda bulunan iki katlı okul binası 13 yıldan beri boş bekletiliyor. Çürümeye terk edilen binanın, 1995 yılında Dinar’da meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde hasar gördüğü öğrenildi.
baklan-imam-hatip-lisesi-ic

Çürük raporu bulunan bina yıkılarak, İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası olarak yeniden inşa edilecek. Ayrıca polis lojmanlarının da bulunacağı inşaatın kısa sürede başlayacağını söyleyen Kaymakam Türkcan, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün hizmet verdiği tarihi binanın boşaltılacağını açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı