REKLAMI GEÇ

Öğrenci annesi sınıfta öğretmeni dövdü

Öğrenci annesi sınıfta öğretmeni dövdü

Baklan’a bağlı Dağal Mahallesi’nde İngilizce Öğretmeni Ebru Koç Acar, sınıfta öğrencisinin annesi tarafından dövüldüğü gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Acar, “Öğrencilerimin gözleri önünde beni dövdü. Gözüm ve sırtımda darp izleri var. Bu olay çok gurur kırıcı” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Aralık 2014 Perşembe, 16:17

Eğitim- Sen Denizli Şubesi Kadın Sekreteri Gamze Aksu Karagöz, Baklan’ın Dağal İlkokulu’nda öğrenci velisi tarafından sınıfta darp edilen İngilizce öğretmeni Ebru Koç Acar ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde toplantı düzenledi.

denizli-baklan-ogretmene-darp-ic

4 YILLIK ÖĞRETMEN
Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, Dağal İlkokulu’nda görevli İngilizce Öğretmeni Ebru Koç Acar, bir öğrenci velisi tarafından bugün sınıfta, öğrencilerinin gözü önünde uğradığı sözlü ve fiziki şiddeti anlattı.
Öğrencisini ödevini yapmadığı ve yalan söylediği gerekçesiyle uyarması üzerine öğrenci annesi G.E.’nin sınıfa gelerek kendisiyle görüşmek istediğini, ancak derste olduğu için görüşemeyeceğini belirtmesi üzerine, öğrencilerin gözü önünde kendisine darp ettiğini söyleyen Acar, “3 aydan beri Dağal İlkokulu’nda görev yapıyorum. Velinin daha önce okul müdürüne ‘bu okulu başınıza yıkarım’ diye sözlü şiddette bulunduğunu bildiğim için yalnız görüşmek istemedim. Ancak sınıfa gelerek öğrencimin gözlerinin önünde saçımdan tutarak yere yatırdı. Gözümde ve sırtımda morluklar var. Rapor aldım ve öğrenci velisi hakkında suç duyurusunda bulundum. Beni üzen, hemcinsim tarafından öğrencilerimin güzü önünde sözlü ve fiziksel saldırıya uğramam. Bu çok gurur kırıcı. Bu çağda insanların sorunlarını şiddetle çözmeye çalışması da Türkiye’nin bir gerçeği” dedi.

“BU OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
“Evde, sokakta ya da okulda nerede olursa olsun kadına yönelik şiddet hiçbir zaman kabul edilemez” diyen Eğitim-Sen Denizli Şubesi Kadın Sekreteri Gamze Aksu Karagöz, “Kadın üyemiz Ebru Koç Acar Baklan ilçesinde çalıştığı okulda bir veli tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmıştır. Öğrencilerin gözü önünde gerçekleşen bu darp olayını kınıyor; Denizli Eğitim Sen Şubesi olarak bu olayın takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz. Bir veli öğrencilerin gözü önünde bir kadın öğretmeni darp edebilmektedir. Başta Milli Eğitim Bakanlığı ve okul idaresi olmak üzere; cinsiyetçi ve eril iktidar zihniyetini sürdüren her yapı kadın öğretmenlere yönelik şiddetten sorumludur” dedi.

Yorumlar

ibrahim   -  Bağlantı 4 Aralık 2014, 23:55

işte gelinen son noktalardan biri içler acısı durum, bir öğretmen olarak çok üzülüyorum içim içimi yiyor, Allah kolaylık versin hepimize…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı