REKLAMI GEÇ

Tarlaya su geldi, konut ihtiyacı arttı

Tarlaya su geldi, konut ihtiyacı arttı

Yapılan yatırımlarla arazilerinin yüzde 70’i sulanabilir hale gelen Baklan’da konut ihtiyacı arttı. Vali Demir, bu ihtiyacı karşılamak için TOKİ ile görüşeceklerini söyledi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 6 Ağustos 2014 Çarşamba, 09:27

Denizli’nin nüfus yoğunluğu açısından en küçük ilçelerinden olan Baklan’da, tarım arazilerinin suya kavuşmasıyla yerleşim artmaya başladı. Tarım arazilerinin yüzde 70’inin sulanabildiği Baklan’daki konut ihtiyacı Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in de gündemindeydi.

BAKLAN ÖNEMLİ MERKEZ
Bayramdan önce ilçeyi ziyaret eden Vali Demir, tarımın gelişmesiyle konut ihtiyacının arttığını, çözümü için Ankara ile görüşeceklerini söyledi. Baklan’ın tarım ve hayvancılık alanında çok büyük avantajlarının olduğunu söyleyen Vali Demir, “Baklan sulama konusunda yüzde yetmiş sulanabilir durumdadır. Boğaziçi göleti bitmiş olup su tutulmaya devam etmektedir. Sulamada güzel bir kaynak desteği sağlayacaktır. Bu kadar verimli bir alanda bulunan Baklan’ın tarımda önemli bir merkez olacağını rahatlıkla görebiliyoruz. 2013-2014 yılında ilçemizde büyük çaplı hayvancılık yatırımları yapıldı. Tarımla ilgili büyük yatırımcılar baklan ilçemizi tercih etmektedir” dedi.

NÜFUS ARTIYOR
Baklan’da tarım ve hayvancılığın artmasıyla, nüfusun da artacağını belirten Vali Demir, “Gelecekte hem ilçenin nüfusu artacak hem de diğer imkanları sağlamakta kolaylaşacaktır. Baklan’ın en önemli ihtiyacının konut olduğu görülmektedir. Bununla ilgili TOKİ ve diğer avantajlar kullanılarak yeni konutlar yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı