REKLAMI GEÇ

Yağmur yağdı, su sıkıntısı başladı

Yağmur yağdı, su sıkıntısı başladı

Haziran ayındaki yağışlar kuraklık endişesini biraz olsun giderirken, Denizli’nin en verimli ovası Baklan’da ise farklı bir problemi beraberinde getirdi. Yağışların bıçak gibi kesilmesiyle çiftçi “su” diye feryat ederken, sulama birliğinden “Sulama takvimi bir aydır, herkes aynı anda su isteyince veremiyoruz” açıklaması geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2014 Pazartesi, 11:13

Sıcakların artmasıyla tarladaki ürününü sulamak isteyen çiftçi, su sorunuyla karşı karşıya kaldı. Birçok çiftçi ilk sulamayı yaptıktan sonra ikinci sulama için birliğe gittiğinde, istediği suyu alamadı. Ürünlerin tarlada kuruyacağından endişe eden çiftçi, sulama birliğinin kendilerine suyu vermemesinden yakındı.

ÜRÜNLERİMİZ YANIYOR

Baklan’da tarım ürünleri üretimi yapan Bozalioğlu Orman Ürünleri’nin Genel Müdürü Emre Enis Boz, sulama sıkıntısı nedeniyle ürünlerinin kuruma tehlikesi altında olduğunu söyledi. Sosyal medya aracılığıyla gazetemize ulaşan Boz, “Çiftçiler mahsullerini sulayacak su bulamıyor. Mahsuller yanıp kuruyor. Buna çare bulacak bir yetkili yok mu? Baklan Sulama Birliği çiftçiye su vermiyor. Birincide su verse ikincide problem çıkarıyor” dedi.

YAĞMUR YAĞINCA…

Baklan Sol Sahil Pompaj Sulama Birliği Başkanı Ayhan Demirdöğer ise, sıkıntının yağmurların zamansız yağmasıyla alakalı olduğunu söyledi. Su verememe sıkıntısını kendilerinin de yaşadığını ve tek çözümün ‘sabır’ olduğunu belirten Demirdöğer, “Normalde haziran ayı başında su vermeye başlamamız gerekiyordu. Ancak yağmurlar 15 Haziran’a kadar sürdü. Çiftçilerimiz sulama yapacak diye bu tarihten sonra kanallara su basmaya başladık. Ancak 25 Haziran’a kadar tek tük talep oldu” açıklamasını yaptı.

SU VAR, SABREDİN

25 Haziran’dan sonra herkesin aynı anda sulama yapmak istemesinin sıkıntıyı beraberinde getirdiğini kaydeden Demirdöğer, “Sıkıntıyı aşmak için 7 pompamızın tamamını çalıştırdık, hatta trafomuz arızalandı, bazı kanallardan su taştı. Para vererek aldığımız suyun kanallardan  akışını izledik. Bizim normalde sulama takvimimiz var. 1 Haziran’da başlayıp bir aya yayılması gereken bu takvim bozuldu. Herkes 25 Haziran’dan sonra su istedi. Yani bizim 1 ay içinde herkese dağıtmamız gereken suyu tüm çiftçilerimiz 12 günde istedi, bu da mümkün değil. Biz elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz, çiftçilerimizden tek isteğimiz sabırlı olmaları” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı