REKLAMI GEÇ

47 YIL SONRA BULUŞTULAR

47 YIL SONRA BULUŞTULAR

Aralarında TÜBİTAK ödüllü Bekillili Prof. Dr. Yusuf Altıntaş’ın da bulunduğu Bekilli Osman Ongan Ortaokulu mezunları 47 yıl sonra bir araya geldi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 27 Haziran 2014 Cuma, 10:33

Bekilli Osman Ongan Ortaokulu’ndan 1967-1968 ve 1969 yıllarında mezun olan 86 kişiyi, halen Kanada’da yaşayan ve Bekilli’deki ailesini ziyarete gelen British Columbia Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Altıntaş buluşturdu.
denizli-bekilli-yusuf-altintas-47-sonra-bulustular-ic

Değişik illerde görev yapan doktor, avukat, mühendis, mimar ve öğretmenlerden oluşan grup,Prof. Dr. Altıntaş’ın çağrısına uyarak Denizli’ye geldi.Mezunlar, yıllar sonra bir araya gelip hasret giderirken, TÜBİTAK’ın 2013 yılı Mühendislik Bilimleri Özel Ödülü olan 50 bin lirayı öğrencilere burs verilmesi için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Denizli Şubesi’ne bağışlayan Prof. Dr. Yusuf Altıntaş’a teşekkür plaket verildi.x
denizli-bekilli-yusuf-altintas-47-sonra-bulustular-ic-2

Plaket töreninde konuşan Prof.Dr. Altıntaş, “47 yıl sonra biraraya gelmenin heyecanını yaşıyorum. Burada aynı gün doğduğumuz ve aynı okula gittiğimiz birçok arkadaşım var. Aralarında 47 yıl sonra gördüğüm arkadaşlarımda bulunuyor. Bu etkinliğin her yıl düzenlenmesi ve geleneksel hale getirilmesi gerekiyor” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM”
Öğrencilere sahip çıkılması ve destek sağlanması çağrısında da bulunan Prof. Dr. Yusuf Altıntaş, “Bizim dönemimizde mezun olan tüm arkadaşlarım hepsi bir üniversiteye giderek meslek sahibi oldu. Ancak günümüzde Bekilli’de eğitim kalitesi düştü, üniversiteye kazanan öğrenci sayısı azaldı. Bari zorluklarla üniversiteye kazanan öğrencilerimize bizler destek çıkalım. Benim verdiğim bursla 6 öğrenci okutulabiliyor. Bu öğrenci sayısı bu yıl 9’a çıkacak. Ben Denizli-Bekilli’de bir öğrenci bursu vakfını başlatmış oldum. Sizlerin de bu bursa destek verip sahip çıkması gerek. Bekillili öğrencilerimizin üniversite öğrenimlerini rahat tamamlaması ve ekonomik sıkıntılarına biraz olsun katkı sağlamak için sizlerin desteğine ihtiyacımız var” diyerek çağrıda bulundu.
denizli-bekilli-yusuf-altintas-47-sonra-bulustular-ic-1

“BAŞARILI BİR ÖĞRENCİ DEĞİLDİM”
Bekilli Osman Ongan Orta Okulu’ndan 1968 yılında mezun olan Prof. Dr. Altıntaş, ortaokulda çok başarılı öğrenci olmadığını söylerken,kendi dönemlerinin okul birincisi Sıdıka Altun’dan övgüyle söz etti. Sonra da “Ben sonradan açıldım. Ortaokulda çok başarılı değildim. Sanırınım bizim sınıfta kız öğrenciler daha başarılıydı” diye ilave etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı