REKLAMI GEÇ

Ambulans gecikti vatandaş kalp krizinden öldü iddiası

Ambulans gecikti vatandaş kalp krizinden öldü iddiası

Bekilli’nin Kutlubey Mahallesi’nde, 51 yaşındaki Erdoğan Kaçmaz’ın kalp krizi nedeniyle vefat etmesinin ardından “ambulans 1,5 saat geç geldi” iddiası ortaya atıldı. İl Sağlık Müdürlüğü ise, ambulansın ihbar geldikten 2 dakika sonra hareket ettiğini ve gecikmenin söz konusu olmadığını savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2015 Perşembe, 19:43

MHP Bekilli İlçe Başkanı Kemal Karaman, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Denizli’de acil müdahale ambulansı sayısının 50’ye çıkarıldığı ifade edilmesine rağmen, Kutlubey Mahallesi’nde Erdoğan Kaçmaz’ın kalp krizi nedeniyle vefat ettiğini, bunun da ambulansın 1,5 saat geç gelmesinden kaynaklandığını, ambulansın ise şoförün AK Parti mitingi için Denizli’ye götürülmesi ve ambulansı kullanacak şoför bulunamamasından kaynaklandığını öne sürdü.

denizli-bekilli-il-saglik-mudurlugu-ambulans-ic

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI
İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, bu iddia üzerine yaptığı açıklamada “sosyal medyada yer alan paylaşımın içeriği gerçeği yansıtmamaktadır” diyerek, şunları kaydetti:

“Konu ile ilgili olarak müdürlüğümüz İl Ambulans Servisi Başhekimliğimizce tüm vaka kayıtları incelenmiştir. Komuta Kontrol Merkezimize 13.05.2015 tarihinde saat 16:21 de gelen çağrıya, saat 16:23’de yani 2 dakika içerisinde vaka değerlendirilerek hemen ambulans çıkışı sağlanmıştır.

Görevlendirilen ambulansımız 26 dakika 20 saniye içerisinde olay yerine ulaşmıştır. Bu süre Sağlık Bakanlığı tarafından vakaya ulaşımda standart olarak kabul edilen 30 dakikanın altında olduğundan vakaya ulaşmada gecikme söz konusu değildir.

İlgili vakaya tüm tıbbi müdahaleler olay yerinde, ambulansta ve hastanın nakledildiği İlçe Toplum Sağlığı Merkezi’nde yapılmış olmasına rağmen hasta kurtarılamamıştır. Görevli personelimizin ve ambulansımızın herhangi bir ihmali, kusuru ve gecikmesi söz değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 14 Mayıs 2015, 21:26

Sayın Başhekim, Bekili ne kadar büyük bir yer ki, 26 dakika 30 saniyede ulaşıyor ambulans. Tama bizim milletin çoğu sevmez matematiği. Ama YALAN konuşmayın. O ambulans en fazla 5 dakika da orada olmalı Bekilli gibi bir yerde. Siz bu açıklayın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı