REKLAMI GEÇ

Bekilli festival yapıyor

Bekilli festival yapıyor

Bu yıl 14. kez düzenlenen Bekilli Kültür Sanat ve Üzüm Festivali etkinlikleri devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Şarap festivali olarak düzenlenen etkinlik, yeni yasal düzenlemeden sonra Üzüm Festivali adını aldı. Artık şarap standlarının kurulmadığı etkinlik alanında şarap fabrikalarına ayrılan bölümler boş kaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2014 Cumartesi, 12:47

Önceki yıllarda Bekilli festivali olarak bilinen kültür sanat ve şarap festivali, bu yıl adını değiştirerek yoluna devam ediyor. Bekilli Kültür Sanat ve Üzüm Festivali adını alan etkinliğin ikinci gününde sahne alan sanatçılar kalabalık dinleyici grubunu coşturdu.

28 Ağustos günü açılışı yapılan festivalin ikinci günü akşamı, ilk olarak Almanya’da oturan gurbetçi sanatçı Nihat Günyarsahne aldı. Bilinen halk türküleri ve sanat müziğinden seçilmiş parçalarla sunduğu repertuarından sonra, sahneyipop sanatçısı Özge Can’a bıraktı. Pop şarkılarıyla gençliği coşturan sanatçı zaman zaman dinleyicilerin arasında şov yaptı. Ardından gecenin assolistiEmine Ata sahneye çıktı. Geç saatlerine kadar sahnede kalan sanatçıya zaman zaman dinleyiciler de eşlik etti.

Festivalin en ilgi çekici yanı, şarap adının kaldırılmış olmasına karşın, şarap fabrikası sahibi üreticilerin festival destekçisi olarak Belediye Başkanı Mustafa Başkafa tarafından teşekkür plaketleriyle onurlandırılmasıydı.

Bekilli Festivali 31 Ağustos Pazar akşamına kadar devam edecek. Bu arada Murat Başaran ve Faruk Demir’in de sahne alacağı festivalde, usta gazeteci Bekir Coşkun şiir dinletisi Pazar günü saat 18.00’de Bekilli Kültür Sarayı’nda dinlenebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı