REKLAMI GEÇ

Bekilli’de Atatürk Parkı tartışmaları bitmiyor

Bekilli’de Atatürk Parkı tartışmaları bitmiyor

Bekilli’nin Çoğaşlı Mahallesi’nde bulunan Atatürk Parkı’nın isminin Yakup Gümüş Kültür Parkı olarak değiştirilmesi beraberinde tepkileri de getirmişti. Meclis kararı olmaksızın alınan karar eski meclis üyesi Bekir Çapar tarafından yargıya taşınırken, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa geri adım atmıyor. Başkafa, tepkilerin ardından Atatürk Parkı ismini isim tacının üzerine almakla yetindi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2017 Cumartesi, 15:59

Bekilli’de ipler Atatürk Parkı ismi nedeniyle gerildi. Bekilli’nin CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Başkafa’nın mecliste reddedilmesine rağmen Atatürk Parkı’nın ismini düzenleme için maddi destek verdiği iddia edilen Ali Gümüş’ün babası Yakup Gümüş’ün adıyla değiştirmesine ilk tepki, eski Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bekir Çapar’dan gelmişti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Bozkurt Noteri Av. Bekir Çapar, parkın adının değiştirilmesinin ardından tepkilerini dile getirmiş ve Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Toplumun birçok kesiminden tepkiler gelmesi de Başkafa’ya geri adım attırmadı. Atatürk isminin parkta hala durduğunu öne süren Başkafa, tepkilerin ardından Atatürk Parkı yazısını büyük tacın üzerine koymakla yetindi.

ÇAPAR KONUNUN TAKİPÇİSİ
Meclis kararı alınmaksızın, üstelik meclis üyelerinin reddetmesine rağmen böyle bir değişiklik yapılmasının suç olduğunu belirten Bekir Çapar, konuyu ısrarla takip edeceğini söyledi.

“YANLIŞTA ISRAR ETMEK NEDEN?”
CHP’li Bekilli Belediye Başkanı Başkafa’nın görevi kötüye kulladığını, nüfuzu suistimal ettiğini, Atatürk’ü koruma kanununu ihlal ve Atatürk’ün manevi şahsiyetini rencide ettiğini öne süren Çapar, “Belediye kanununa göre park, cadde ve meydan isimleri meclis kararıyla verilir. Meclis bu parka Atatürk adını vermiştir. Başkan ise bu kararı yok sayarak parkın ismini kendi isteği ile değiştirmiştir. Başkan hangi maddi ya da manevi çıkarı göz önüne alarak tarihi, sosyal, akademik, idari, edebi ya da sanatsal özelliği bulunmayan bir kişinin ismini Atarürk’ün resminin ve isminin üstüne saygısızca yazdırmıştır? Bu ayıp derhal temizlenmelidir. Başkanın görevi meclis kararlarını uygulamaktır. Meclis kararlarını değiştirip keyfi bir kararla tasarrufta bulunamaz. Meclise saygısızlık edemez. Yapılan büyük yanlıştan ısrarla dönülmüyor. Şikayetim devam ediyor. Atatürk ismini yandan alıp yukarı koymakla sorun çözülmüyor. Derhal parkın ismi eski haline getirilmeli, yapılan saygısızlık ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

Yorumlar

Yücel   -  Bağlantı 12 Kasım 2017, 16:01

Ya Yakup Gümüş akrabası, ya başkana para veren bir yakını var ya da adam Atatürk düşmanı. Aklıma başka seçenek gelmiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı