REKLAMI GEÇ

Bekilli’de ilk kez denendi

Bekilli’de ilk kez denendi

Bekilli genç girişimci İsmail Karapınar, istiridye mantar üretimine başladı. Bekilli’de ilk kez denenen istiridye mantar yetiştiriciliğinde başarılı olduğunu söyleyen Karapınar, bu işi yapmak isteyenlere yardımcı olacağını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2016 Pazar, 19:16

Bekilli’de ilk kez istiridye mantar üretimini deneyen genç girişimci İsmail Karapınar’ı mantar tesislerinin açılışını törenle gerçekleştirdi. Mantar tesislerinin açılışını, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başakafa ile belediye meclis üyeleri Etem Süzek, Sezai Akgeyik yaptı.

denizli-bekilli-istiridye-mantar-ic
Mantar üretimi ile ilgili bilgi veren genç girişimci İsmail Karapınar, Sanayi Sitesinde 120 metrekarelik alanda işe başladığını ve 4 ton mantar beklediğini söyledi. B vitamini, bakır, demir ve fosfor bakımından zengin bir mantar türü olan istiridye mantarı üretiminde başarılı olduğunu söyleyen Karapınar, “Daha önce kültür mantarı yetiştiriciliği yaptım. Bekilli’de Mantar yetiştiricileri kooperatifine üye 50 üretici mevcut. Ancak istiridye mantar üretimi yapan yok. İlk kez ben denetim, başarılı da oldum. Yetiştirmek isteyenlere yardımcı olabilirim” dedi.

denizli-bekilli-istiridye-mantar-ic-1
Açılış konuşmalarının ardından, misafirlere mantarlı pilav ikram edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı