REKLAMI GEÇ

Bekilli’de koyun dağıtımı

Bekilli’de koyun dağıtımı

Sakız melezi koyunculuk projesi kapsamında Bekilli’nin Kutlubey Mahellesi’nde, 2 aileye 38 koyun ve 2 koç verildi. Geri ödeme ise ilk 2 yılı vadesiz 5 yıl vadeli olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2016 Çarşamba, 15:17

Bekilli’de koyun yetiştirmeye istekli, ancak maddi olanakları yetersiz olan yetiştiricilere maddi destek sağlamak ve göç eden nüfusu yerinde tutmak için 2 X 20 başlık sakız melezi koyunculuk projesi başlatıldı.

Proje kapsamında Bekilli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca, Kutlubey Mahalle’sinde ikamet eden ve ihtiyaç sahibi konumunda olan 2 aileye 19’ar koyun ve birer koç verildi. Koyun ve koçların teslimatı Kaymakam Önder Koç, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancık Müdürü Gökhan Coşkun, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Harun Kara tarafından yapıldı.

Projeyle ilgili bilgi veren Kaymakam Koç, “İlçemize bağlı mahallelerde koyun yetiştirmeye istekli, ancak maddi olanakları yetersiz olan yetiştiricilere maddi destek sağlanarak yüksek verimli koyun yetiştiriciliğini teşvik etmek, tarımsal faaliyetlerden yeterli gelir elde edemediği için şehirlere göç eden nüfusu yerinde tutmak ve ülke ekonomisine katkıda bulunulması için projemizi hayata geçirdik. Projeden yaralanan vatandaşlarımızın projenin kendilerine hayırlı, bereketli ve bol kazanç getirmesini diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı