REKLAMI GEÇ

CHP’li belediye Atatürk ismini sildi mi?

CHP’li belediye Atatürk ismini sildi mi?

Büyükşehir Belediye Meclisi eski üyesi Bekir Çapar, Bekilli’de Atatürk Parkı’ndan Atatürk isminin kaldırıldığı ve bir spor tesisine şehit asker yerine bağışçının isminin verildiği iddialarını mahkemeye taşıdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2017 Salı, 16:59

Denizli Büyükşehir Belediyesi eski üyesi, Bozkurt Noteri Bekir Çapar, CHP’li Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa’ya savaş açtı. Çapar ilçe sınırlarındaki iki tesisin isimlerinin keyfi değiştirildiğini öne sürerek Çal Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Çapar’ın iddiasına göre Atatürk Parkı’nın ismi bir bağışçının ismi ile değiştirildi ve uygulamayı Belediye Başkanı Başkafa keyif yaptı.

İLK ŞİKAYET ATATÜRK PARKI İÇİN
Çapar’in isminin değiştirilmesinden rahatsızlık duyduğunu söylediği ilk tesis Bekilli’nin Çoğaşlı Mahallesi’nde bulunan Atatürk Parkı olarak gösterildi. Çapar, Belediye Başkanı Mustafa Başkafa’nın Atatürk Parkı olan parkın isminin, parkta yapılan düzenlemelere maddi katkı koyduğu öne sürülen Ali Gümüş’ün babası Yakup Gümüş ismi ile değiştirildiğini öne sürdü. İsim değişikliği konusunun 1 Ağustos 2017’deki meclis toplantısında gündeme geldiğini aktaran Bekir Çapar, Çal Cumhuriyet Savcılığı’na başvurduğu şikayetinde, “Parka ismi verilen şahsiyet edebi, akademik, bilimsel veya yörede tarihsel bir şahsiyet değil. Bu nedenle parka Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün adı önerilmiş, başkan hariç tüm meclis üyeleri tarafından da bu öneri desteklenmiştir. Mecliste parka Atatürk isminin verilmesi kararı alınmışken Belediye Başkanı hangi diyet borcunu ödemekte ise Yakup Gümüş ismini vermiştir” görüşlerine yer verdi.

ŞEHİDİN İSMİ VERİLMELİYDİ
Çapar ikinci şikayetini ise Kutlubey Mahallesi’nde ilçe belediyesi tarafından yaptırılan spor tesisinin ismi konusunda yaptı. Tesisin yapılışında bağışta bulunan İlhan Atal adlı kişinin ölen çocuklarının isminin tesise verildiğini belirten Çapar, “PKK tarafından şehit edilen P. Er Dilaver Karakaya’nın isminin bu tesise verilmesi 17 Ekim’deki meclis toplantısında gündeme geldi. Meclis üyelerinin bu önerisi karara bağlandı. Buna karşın Belediye Başkanı Başkafa kanun ve nizamlara aykırı hareket ederek meclis kararında bulunmayan ismi verdi” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
CHP’li Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa hakkında görevi kötüye kullanmak, nüfuzu suistimal etmek, Atatürk’ü koruma kanununu ihlal ve Atatürk’ün manevi şahsiyetini rencide etmek suçlamaları ile suç duyurusunda bulunan Bekir Çapar, “Belediye kanununa göre park, cadde ve meydan isimleri meclis kararıyla verilir. Meclis bu parka Atatürk adını vermiştir. Başkan ise bu kararı yok sayarak parkın ismini kendi isteği ile değiştirmiştir. Şimdi soruyorum? Başkan hangi maddi ya da manevi çıkarı göz önüne alarak tarihi, sosyal, akademik, idari, edebi ya da sanatsal özelliği bulunmayan bir kişinin ismini Atarürk’ün resminin ve isminin üstüne saygısızca yazdırmıştır? Bu olay izahatten varestedir. Akla ve izana aykırıdır ve bu ayıp derhal temizlenmelidir. Başkanın görevi meclis kararlarını uygulamaktır. Meclis kararlarını değiştirip keyfi bir kararla tasarrufta bulunamaz. Meclise saygısızlık edemez. Şikayetim devam etmektedir. Belediyeye resmi bir bağış söz konusu da değildir. Meydan ve caddelere park ve sokaklara isim verilecekse bunları kurallara uygun olması gerekir. Kimse Nasrettin Hoca misali parayı veren düdüğü çalar diyemez. Bu konu maddidir, Manevi değil. Ayrıca bu durumun izahı Türkçe sözlükte yoktur” diye konuştu.

BAŞKAN BAŞKAFA: İSİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK
Denizlihaber.com’un ulaştığı Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa hem park hem de spor tesisi için isim değişikliği olmadığını söylerken, “İsim değişikliği yapılmadı. Bu tesislere meclis kararı ile isim verildi. Bunları nasıl değiştirebiliriz? Hayırseverlerimizin katkısı ile gerçekleştirdik. Orada vatandaşlarımız kendi tasarrufları ile kendine göre ilaveler yapmış. İsim değişikliği olmadı. Atatürk Parkı’nın ismi orada duruyor. Parkın girişinde Atatürk ismini göreceksiniz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı