REKLAMI GEÇ

Denizlili doğa tutkunları “Doğaya can ver” etkinliğinde

Denizlili doğa tutkunları “Doğaya can ver” etkinliğinde

Denizlili doğa tutkunları “Doğaya can ver” adı verilen fidan dikim etkinliğinde buluştu. Bekilli’nin Gömce Mahallesi kırsalında gerçekleştirilen etkinliğe Denizli’de faaliyet gösteren kulüp, grup ve derneklerin bir bölümü destek verdi, fidanlar toprakla buluştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Aralık 2017 Pazartesi, 16:39

Orman Genel Müdürlüğü Çal Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği tarafından Bekilli’nin Gömce Mahallesi kırsalında sürdürülen ağaçlandırma çalışmalarına konuk olan doğa tutkunları toplu halde fidan dikerek bozkır görünümlü tepelerin ağaçlandırmasına katkı verdi.

Menderes Dağcılık ve Doğa Spor Kulübü (MENDOSK), Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu (LAODİKYA), Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DENDAK), Dağ Arama Kurtarma (DAG ), Denizli Rail Gruplarına mensup yaklaşık 80 kişi fidan dikim etkinliğine katıldı.

Gömce Mahallesi’nde yaşayanlar ile orman işçisi olarak çalışanlarla birlikte 140 dolayında katılımcı güzel ama rüzgarlı havada fidanlarla toprağın buluşmasını sağladı.

Yaklaşık 5 hektarlık alanda iki bin dolayında Sedir fidanı diken katılımcılara orman işçileri refakat etti.

Etkinlik öncesi fidanların nasıl dikileceği ve neler dikkat edileceği detaylı ve uygulamalı olarak katılımcılara anlatılıp gösterildi.

Sonrasında soğuk havaya rağmen dikim işi yapıldı ve günün sonunda çalışanlara bükme ve çay ikram edilerek etkinlik sonlandırıldı.

Organizasyon ile ilgili bilgi veren Çal Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Orman Hayriye Ertuğrul, “Bu çalışmalar bizim rutin olarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetler. Ancak sivil toplum temsilcileri ve doğa tutkunu insanların bu çalışmalara katılarak sembolik de olsa destek vermeleri çok önemli. Bu sayede farkındalık yaratmış sivil halkı da işin içine katmış oluyoruz, dolayısıyla dikmek kadar korumanın da önemine vurgu yapıyoruz. Bizim çalışmalarımıza bir günlüğüne katkı veren tüm doğaseverleri ve çevreye duyarlı katılımcıları kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

Organizasyonu üstlenen MENDOSK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yollu ise, “Bizim hayallerimizden biri ‘Menderes Yolu’ projesinin hayata geçmesiyse, diğeri de birlik beraberlik içerisinde doğa ve çevremizin korunmasına yarınlara taşınmasına katkı vermektir. Bizim çağrımıza uyarak beraberliğimize ortak olan tüm kulüp, dernek ve grup mensuplarına teşekkür ediyorum. Bundan sonra da benzer etkinliklere beraberce imza atmayı diliyorum. Bu imkanı sağladıkları için Orman Genel Müdürlüğü Bölge Teşkilatı ve Çal Orman İşletme Müdürlüğü çalışanlarına, Hayriye Ertuğrul nezdinde teşekkür ediyorum, Gömce Mahallesi sakinlerine de ayrıca misafirperverliklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı