REKLAMI GEÇ

Bekilli’de arıcılığa yoğun ilgi

Bekilli’de arıcılığa yoğun ilgi

Şarap deposu Denizli’nin Bekilli İlçesi’nde aracılığa yoğun ilgi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ikinci kez Arı Yetiştiriciliği kursu açtı. Geçtiğimiz yıl açılan kursa katılan 33 kişi sertifika almıştı.

/ DENİZLİHABER / 27 Ocak 2014 Pazartesi, 12:45

Bekilli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, yoğun talep üzerine 2. kez Arı Yetiştiriciliği Kursu açtı. Geçtiğimiz yıl 07 Aralık 2012 ile 14 Şubat 2013 tarihleri arasında açılan Arı yetiştiriciliği kursuna katılarak başarı gösteren 33 kursiyere Arıcılık kurs sertifikası verilmiştir.

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Teknikeri Mehmet Selim Dutar tarafından verilen eğitim sonrasında kursun verimli olduğu, amaca ulaşıldığı ekonomik olarak fayda sağladığı kursiyerler tarafından ifade edilmesi, talebi artırdı.

Bekilli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 31 Ocak 2014 Cuma saat 18.00’ dan itibaren Arıcılık kursunun yeniden açılacağını duyuruldu.

Arıcılık eğitimi İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Teknikeri Mehmet Selim Dutar tarafından verileceğinin belirtildiği açıklamada, “ Kurs kapsamında arı çeşitleri, ırkları, türleri, kovan seçimi, kovan düzeni, koloni yaşamı, arıların bal yapım aşamaları, bal hasadı, arı hastalık ve zararlıları gibi konular başta olmak üzere birçok konu işlenecektir. Düzenlenecek olan kursa çevre ilçe, kasaba ve köylerden de yoğun ilgi gösterilmektedir” denildi.
Kurs kayıtları 31 Ocak 2014 günü mesai bitimine kadar devam edecek.

Yorumlar

Mustafa Yılmaz   -  Bağlantı 27 Ocak 2014, 15:54

Doğa dostu bekilli’nin saygıdeğer insanları , bekilli’li olmanın gururu bambaşka.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı