REKLAMI GEÇ

Bekilli’nin derdi su

Bekilli’nin derdi  su

Ekonomisi bağcılık ve şarapçılığa dayalı Bekilli, şaraba uygulanan yüksek ÖTV nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçerken, şimdide içme suyu sıkıntısı yaşıyor. Özellikle köyler en pahalı suyu kullanıyor.

/ DENİZLİHABER / 22 Ocak 2014 Çarşamba, 14:41

ŞENGÜL BOZ
Bekilli’ye giderken yol boyunca uzanıp giden üzüm bağları karşılar sizleri. Zaten ilçe ekonomisinin can damarını da üzümcülük ve buna bağlı olarak şarapçılık oluşturur. Ancak son yıllarda sürekli artırılan Özel Tüketim Vergisi(ÖTV), geçimini bu sektörden sağlayanları vurdu. Şarap imalathanelerinin sayısı giderek azaldı. Bekilli’de halen 8 imalathane üretime devam ediyor.

denizli-bekilli-ic

BİR BAŞKA SORUN SU
İlçenin bir başka sorunu susuzluk.   Depoların yetersiz gelmesinden dolayı  sık sık su kesintisi yaşanan ilçede, köyler ise  suyu pahalı içmekten yakındı.

İŞSİZLİK VE GÖÇ
Bağcılık ve şarap üretiminden artık kazanamayan Bekilli, hızla göç veren ilçelerden biri. 1990 yılında nüfusu 12 bin 637. İlçenin nüfusu 2012 yılı kayıtlarına göre 7 bin 838’e gerilemiş. Eğitimi için giden gençlerin ilçeye bir daha dönmediğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, 35 bine yakın Bekilllilinin başka illerde yaşadığına dikkati çekti.
denizli-bekilli-vatandas-anons

Bekilli halkının eğitime önem verdiğini, Türkiye genelinde üst düzey yönetimlerde görev alan çok sayıda bürokratın bulunduğunu anlatan Başkafa, ilçe dışında yaşayanlara “doğduğunuz yeri, kültürünüzü ve tarihinizi unutmayın” çağrısında bulundu.

BEKİLLİ’DE CHP RAHAT
Belediye Başkanı Mustafa Başkafa’yıyeniden aday gösteren Cumhuriyet Halk Partisi, 30 Mart yerel seçimlerini yeniden alacağından emin görünüyor. Bir dönem Denizli’nin “Küçük Moskova”sıolarak adlandırılan Bekilli’de, CHP’nin her 10 yılda bir yol kazasını uğradığını,ancak bunun 30 Mart’ta geçerli olmayacağını ifade eden CHP’li seçmenler, parti yöneticilerinin 1974, 1984, 2004 seçimlerindeki hataları tekrarlamayacağına inanıyor.
denizli-bekilli-chp-anons

YÜZDE 52 İLE SEÇİLDİ HEDEFİ YÜZDE 80
Bekilli’nin 2011 genel seçim sonuçlarına göre 6 bin 380 seçmeni bulunuyor. 11 köyü ve bir beldesi bulunan Bekilli’de, 2011 milletvekili seçimlerinde oy dağılımı CHP 2 bin 870, AK Parti bin 41, MHP ise 266 şeklinde.
2009 yerel seçimlerinde yüzde 52 oyla Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Başkafa’nınhedefi, 30 Mart’ta köylerin oyu ile birlikte bu oranı yüzde 80’e çıkarmak.

AK PARTİ BİN 67 FARKI KAPATMANIN PEŞİNDE
Büyükşehir Yasası’yla tüzel kişilikleri sona ererek ilçeye bağlı mahalleye dönüşecek olan 1 belde ve 11 köy,seçimin kaderini belirleyecek.
denizli-bekilli-akp-anons

2011 yerel seçim sonuçlarına göre, CHP ile arasında bin 67 oy fark bulunan AK Parti, bu açığı kapatıp Bekilli’de yeniden iktidar olmak istiyor. 2004-2009 yıllarında Bekilli belediye başkanlığını yürüten Yaşar Halil Yiğit’in yeniden aday gösterildiği AK Parti’de, gözler MHP’nin çıkaracağı adayda.

MHP’DE HEDEF AK PARTİ’Yİ GEÇMEK
Bekilli’de sol oyların fazla olduğunu belirten İlçe Başkanı Arif Deniz, 30 Mart yerel seçimlerine 28 yaşında genç ve dinamik bir aday ile gireceklerini açıkladı.
denizli-bekilli-mhp-anons

Deniz, Bekilli’de hedeflerini “AK Parti’nin oy oranını geçerek ikinci parti olmak ve Belediye Meclisi’ne en az iki üye girmesini sağlamak” şeklinde açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı