REKLAMI GEÇ

Meşe palamutları toprakla buluştu

Meşe palamutları toprakla buluştu

Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Çal Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Şefliği tarafından gerçekleştirilen boş orman alanlarının ağaçlandırılması projesine, gönüllü kuruluşlar destek verdi. “Tohumdan Yaprağa, doğaya can ver” sloganıyla gerçekleştirilen organizasyonda meşe palamutları toprakla buluştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2018 Pazartesi, 11:01

Ağaçlandırma çalışmasına Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DENDAK), Menderes Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MENDOSK), NEFES Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, LAODİKYA Gezi ve Yürüyüş grubu, Türkiye Ormancılar Derneği Denizli Şubesi, DAK Dağ Arama Kurtarma PAÜ öğrenci Kulübü, PAÜ Erasmus Öğrenci topluluğu ve TEMA Vakfı Denizli Temsilciliği gönüllüleri katıldı.

Ağaçlandırma öncesinde Çal Orman işletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Orman Mühendisi Hayriye Ertuğrul, katılımcılara meşe ağacı ve meşe palamudu ekimi hakkında bilgiler verdi.

Bilgilendirmenin ardından yaklaşık 100 kişilik grup alanda profesyonel olarak palamut ekimi yapan orman işçileri ve görevliler kontrolunda önce meşe ağaçlarından palamut topladı, sonra da alanda ilaçlanmış ve ekime hazır haldeki palamutları yine görevlilerin gözetiminde gösterilen alanlara ekti.

PAÜ Erasmus öğrenci topluluğu mensupları içerisindeki İspanyol, Kazakistan, Arnavutluk ve diğer ülkelerden gelen üniversite öğrencileri ile yine DAK PAÜ Öğrenci Kulübü mensubu öğrenciler alanda palamut ekimi yaparken ilginç görüntüler yaşandı.

İlköğretim öğrencileri ile onların anne ve babalarının alanda çalışmaları örnek oluşturdu.

Çal Orman işletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Orman Müh Hayriye Ertuğrul, çalışmalarına sivil halkın ve doğaseverlerin katılımından mutlu olduklarını belirterek, doğa ve orman sevgisinin her yaştan ve her kesimden insanın ortak değeri olduğunu görmekten mutlu olduklarını katkı ve katılımların daha fazla sayıda olasını beklediklerini ifade etti.

Bekilli’nin Poyrazlı Mahallesi kırsalında gerçekleştirilen etkinliğin örnek nitelikli olduğunu anlatan Ertuğrul, bunu ileriki yıllarda da sürdüreceklerini söyledi, destek verenlere teşekkür etti.

Kulüpler ve yürüyüş grupları ile gönüllü kuruluşlar adına açıklama yapan Av. Ali Yollu da, geçen yıl Bekilli Gömce Mahallesi’nde birlikte ilkini gerçekleştirdikleri etkinliğin ikincisini Poyrazlı’da yapmanın mutluluğunu yaşadıkların dile getirdi. Resmi kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının doğa ve çevre paydasında birlikte hareket etmelerinin anlamlı olduğunu anlatan Ali Yollu, “Önümüzdeki yıllarda daha da artacak olan grup ve katılımcılarla benzeri etkinlikleri sürdürmek istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı