REKLAMI GEÇ

Yaban hayatı için göle su taşıdılar

Yaban hayatı için göle su taşıdılar

Bekilli Belediyesi, yaban hayatının korunması için önemli bir çalışmaya imza attı. Bekilli’de bulunan Duman Gölü’nün debisinin düşmesi ve bölgede bulunan hayvanların su sorunu yaşamaya başlaması üzerine harekete geçen Bekilli Belediyesi, itfaiye araçlarıyla göle su taşıdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2016 Çarşamba, 10:07

Bekilli Belediyesi Yahyalar Mahallesi’nde bulunan ve su seviyesi bölgede yaşayan yaban hayatını tehdit edecek seviyede düşmesi nedeniyle harekete geçti. DESKİ’nin de desteğiyle itfaiye araçlarıyla göle su taşıyan Bekilli Belediyesi, yaban hayatının korunması için önemli bir adım attı.

Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, doğada yaşayan hayvanların son dönemlerde su bulmakta zorlandığını belirterek, bölgede bulunan tek kaynağın da kuruma aşamasına geldiğini söyledi.

Daha önce gölün yanında çeşme olduğunu, kademeli olarak bu çeşmeden gölü beslediklerini anlatan Başkafa, “Su işleri ilçe belediyesinden alındıktan sonra buradan kartlı sistemle su alınmaya başlandı. Biz de DESKİ’den aldığımız kartla göle su vermeye başladık” dedi.

Yaban hayatının en önemli unsurunun su olduğunu anlatan Başkafa, “Yaban hayatı için vazgeçilmez olan unsur su. Su varsa, hayvanlar için sorun yaşanmıyor. Ancak, yaz nedeniyle hayvanların su ihtiyacı daha da arttı. Biz de göle itfaiye araçlarıyla su takviyesi yaptık” dedi.

Yorumlar

Ali   -  Bağlantı 15 Haziran 2016, 10:17

helal olsun valla işte insanlık bu…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı