REKLAMI GEÇ

91’lik Ayşe Nine okuma yazma öğreniyor

91’lik Ayşe Nine okuma yazma öğreniyor

En büyük hayali okuma yazma öğrenmekti. Beyağaçlı Ayşe Tıkım bu hayaline tam 91 yaşında kavuştu. Milli Eğitim Müdürlüğü, Ayşe Tılkım gibi okuma yazma öğrenmek isteyen Beyağaç’ın Sazak Köyü (Mahallesi) yaşlıları için bir okuryazarlık kursu açtı. Ayşe Nine, “Olmazsa gözüm arkada kalır” diyordu. Artık o ifadeyi yazabilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2018 Cuma, 13:32

Okumanın yaşı yok. Belki de en çok dile getirilen ve en bilindik atasözlerinden biri. İşte o atasözünün ne kadar isabetli olduğunu gösterecek bir haber. Yer Beyağaç. Beyağaç’ın Sazak Köyü (Mahallesi). O hiç okumadı. Ama bu eksiklik onun hayatı boyunca yüreğindeki bir ağırlık olarak kaldı. Son yıllarda iyiden iyiye dillendirmeye başladı. “Okuma yazma öğrenmezsem gözüm arkada kalacak” diyordu etrafına. O çağrı bir şekilde Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin kulağına gitti.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ilçeye, gecikmeden gereğinin yapılması talimatını verdi. İlçe Milli Eğitim yetkilileri Ayşe Tılkım’ın hayallerini 91 yaşında gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı “Okuma Yazma Bilmeyen Kimse Kalmasın” seferberliği için eğitimciler Sazak’ın yolunu tuttu. Onun gibi çok sayıda okuma yazma bilmeyen yaşlı da dahil edildi, bir okuma-yazma kursu açıldı. Ayşe Nine’nin eğik, yatık, dik yazılar ve çizgiler gibi egzersizlerin ardından yazdığı ilk kelime kendi ismi oldu. Şimdi Ayşe Tılkım ve köylüleri, “Olamazsa gözüm arkada kalır” diyordu. Artık o ifadeyi yazıp, okuyabilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı