REKLAMI GEÇ

Beyağaç ve Tavas’ta ağaçlandırma atağı

Beyağaç ve Tavas’ta ağaçlandırma atağı

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında ilçelerde ağaçlandırma atağı başladı. Çameli’de 3 bin, Tavas’ta ise 500 fidan toprakla buluştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mart 2016 Salı, 11:14

Beyağaç’ta 21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında ağaçlandırma kampanyası gerçekleştirildi. Beyağaç Eskere Orman İşletme Müdürlüğü koordinasyonunda, Pamukkale Üniversitesi Genç TEMA Vakfı ve vatandaşların katılımıyla ilçeye 3 bin fidan dikildi.

ilceler-fidan-ic

TAVAS’TA 500 FİDAN
Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Tavas’da da fidanlar toprakla buluşturuldu. Tavas Orman İşletme Müdürlüğü’nün organize ettiği fidan dikim töreni, Kaymakam Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Jandarma Yzb. Veysel Aksoy, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Tavas Akyar Göleti kavşağında belirlenen alana 500 ıhlamur ve karaçam fidanı dikildi.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, ormanların temiz hava ve suyun kaynağı olduğunu belirterek, “Ormanlar tarımın sigortasıdır. Erozyonun, çölleşmenin, küresel ısınmanın panzehridir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz genç beyinlerin gelişmesi için temiz havaya, suya ve çevreye ihtiyaç vardır. Gelin hep birlikte fidan dikelim, ormanlarımızı koruyalım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı