REKLAMI GEÇ

Beyağaç’a gözlem istasyonu

Beyağaç’a gözlem istasyonu

Ekonomik kalkınma için yüksekokul isteyen Beyağaçlılara bir iyi bir kötü haber geldi. Nüfus kriterleri nedeniyle yüksekokul açılmayacak ama TÜBİTAK onaylarsa uzay gözlem istasyonu kurulacak.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2014 Çarşamba, 10:02

Şehir merkezine uzaklığı ve coğrafi koşulları nedeniyle ekonomik gelişme gösteremeyen ve sürekli göç veren Beyağaç ilçesine önemli bir müjde geldi.

 OKUL AÇILMAYACAK
Ekonomik kalkınmayı hızlandırmak için ilçelerine yüksekokul isteyen Beyağaçlıların bu isteği kabul olmadı. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, nüfus kriterleri nedeniyle yüksekokulun açılmasının imkansız olduğunu ama üç yıldır TÜBİTAK’ın Doğa Bilim Kampı düzenlediği Topuklu Yaylası’na gözlem istasyonu kurulması için çalışmaların başladığını söyledi.

GÖZLEM İSTASYONU ÇALIŞMASI
Doğa Bilim Kampı’nın üç yıldan bu yana düzenlendiğini, bu yılkinin çok verimli geçtiğini belirten Prof. Bağcı, “TÜBİTAK’la ortaklaşa yaptığımız bu proje çok verimli geçiyor. Bu kampı geliştirip, belki de Topuklu Yaylası Bakırlı Tepe mevkisine bir gözlem istasyonu kurabiliriz. TÜBİTAK tamamını kendisi finanse ettiği bir istasyonu Antalya’da kurdu. Aynı şekilde Denizli’de de kurulabilir, bu yönde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 YAYLADA YAZ OKULU
Direkt bir yüksek okul açmaktansa, bilimi ilçeye bu şekilde getirebileceklerini ve geliştirebileceklerini belirten Bağcı şunları söyledi:

“Biz bina yapıp da YÖK’e başvursak bile bunu kabul ettiremeyiz. Buradaki gözlem istasyonu ile birlikte öğrencileri Beyağaç’taki yaz okullarına yönlendirirsek, yüksekokuldan daha verimli bir şey yapmış oluruz. Çünkü yaz okulu kalan dersi bütünleme ile geçmek değildir. Başarısızlığı telafi değil, başarıyı katlama yöntemidir. Yaz okulu uygulaması Avrupa’da böyledir.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUR
Yaz okulu ile öğrenciler başarılarını perçinler, hatta ikinci belki üçüncü diplomayı alır. Bu yöntemle; yüksekokul açmadan 2-3 ay öğrenciyi Beyağaç’ta tutabiliriz. Yüksekokul açmadan bu formülü size şiddetle öneriyorum. Hem bu tür bir yaz okulu uygulaması, belki Türkiye’ye örnek bile olabilir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı