REKLAMI GEÇ

Beyağaçlı kızlara masalsı geziler

Beyağaçlı kızlara masalsı geziler

Beyağaç’ta öğretmenlik yapan Fatma Özyer, sadece görevli olduğu sınıfta değil, ilçedeki tüm öğrencilerin eğitim dışındaki gelişimleriyle ilgili de projeler hazırlayıp uygulamaya koyuyor. Fatma Öğretmen, Kaymakam Muhammet Serkan Şahin’in de destek sağladığı ve kısaca “3K” diye özetlediği “Kızlar Kırdan Kente” projesi ile ilçe dışına dahi çıkamayan öğrencileri Ankara, İstanbul ve İzmir’e götürerek metropol kentlerdeki yaşamı, buralardaki tarihi ve kültürel zenginlikleri görmelerini sağlıyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2016 Pazar, 15:12

Eğitimini tamamlayıp, idealindeki mesleği yapabilmek için Artvin’den çıktı. Eğitim fakültesini bitirip öğretmen oldu. Çeşitli illerde, en son da İstanbul’da görev yaptı. Sonra da tayini çıktı ve mega kent İstanbul’dan merkez nüfusu 3 bin dolayında olan Beyağaç’a geldi. Beyağaç Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne atanan Fatma Özyer, kısa sürede yeni görev yerine ısındı ve projelerini gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

beyagacli_kiz_ogrencilere_masalsi_geziler-ic6

KAYMAKAM ŞAHİN’DEN DESTEK
Bunlardan birisi de “3K” ismini verdiği “Kızlar Kırdan Kente” projesiydi. Amacı Beyağaç’ın dışına dahi çıkma olanağı bulamayan kız öğrencileri metropol kentlerle tanıştırmak, oraların sosyal ve kültürel yaşamından kesitler görebilmelerini, tarihi ve kültürel zenginliklerini tanımalarını sağlamaktı. Konuyu Kaymakam Muhammet Serkan Şahin’e açtığında tam destek geldi.

beyagacli_kiz_ogrencilere_masalsi_geziler-icc

DENİZLİ İLE BAŞLADI, BÜYÜK KENTLERLE SÜRÜYOR
Beyağaç Kaymakamı Şahin’in desteğine hayırseverler de destek sağlayınca kız öğrencilere yönelik gezilerden ilki Denizli’ye yapıldı. Geziye katılanlar, kentin tüm güzelliklerini görme, yaşadıkları ili tanıma fırsatı buldu.

beyagacli_kiz_ogrencilere_masalsi_geziler-ic9

Gezilerin daha sonraki durakları Ankara ve İstanbul oldu. Beyağaçlı kız öğrenciler, başkentte Anıt Kabir ve meclis başta olmak üzere birçok yeri gezme olanağı elde etti.

beyagacli_kiz_ogrencilere_masalsi_geziler-ic8

Mega kent İstanbul’a da bir gezi düzenlendi. Özel havayolu şirketi Pegasus’un desteğiyle uçakla İstanbul’a giden öğrenciler, farklı bir atmosferde televizyonlarda gördükleri yerlere gitti. Boğaz’da tekne turu, metro ve tramvayla şehir turu attılar. Miniatürk Parkı’nda masalsı bir gün geçirdiler.

beyagacli_kiz_ogrencilere_masalsi_geziler-ic7

SIRADA İZMİR VAR
Beyağaçlı kız öğrencilerin gezi rotasında bu kez İzmir yer alıyor. Hazırlıkların başladığını belirten öğretmen Fatma Özyer, öğrencilerin eğitimin yanı sıra kültürel anlamda da gelişmelerini sağlamak için projeler üretmeye devam edeceğini ifade etti.

beyagacli_kiz_ogrencilere_masalsi_geziler-ic4

Hep öğrencileri için yapabileceklerini düşündüğünü söyleyen Fatma Öğretmen, “Ben, İstanbul’da yaşayan bir öğretmendim. Sonra Beyağaç’a tayinim çıktı. İstanbul’da çok aktif birisiydim. Beyağaç’ta çok kırsal bir yer. Ben de ilçede bir şeyler yapmak istedim. Beyağaç Kaymakamı Sayın Muhammet Serkan Şahin, vizyonu çok geniş birisi. ‘Buradaki çocuklar için ne yapabiliriz’ diye sürekli fikir geliştiriyorduk. Bunun sonucunda kızlara yönelik bu proje oluştu. ‘Kızlarla ilgili kültürel ve sanatsal faaliyetlerimiz olsun’ dedik ve kendisi de kırsal ve kent ilişkisi üzerinden şekillendirdi. Böylece 3K, yani Kızlar Kırdan Kente Projesi gelişti” dedi.

beyagacli_kiz_ogrencilere_masalsi_geziler-ic5

AMAÇ KIZLARIN UFKUNU AÇMAK
Kızların metropol kentleri gezip görmelerini istediklerini kaydeden Özyer, “Özellikle ‘kız çocukları’ dedik. Çünkü erkekler askerlik eğitimleri veya işleri gerekçesiyle bir şekilde dışarıya çıkıyorlar. Bu kızlarımız Denizli’ye dahi hiç gitmemiş. Amacımız köyünden dışarıya hiç çıkmamış öğrencilerimize metropolü tanıtmak hem de kendisi ile ilgili fikir sahibi etmek, ufuklarını açmak, bir de hayal dünyalarına yeni tohumlar ekmek. Şimdi de İzmir’e götüreceğiz. Son ayağımızda da bir yurt dışı atağımız olacak. Gezilerimizde elde edilen bütçeyi hayırsever kişilerin katkısıyla ortaya çıkıyor. Gezilerimizde kullandığımızı rakamlar çok cüzi rakamlar aslında. Ne kadar çok bütçemiz olursa kadar çocuğumuzu götürebileceğiz” diye konuştu.

beyagacli_kiz_ogrencilere_masalsi_geziler-ic

KÖY YAŞAMININ YABANCISI DEĞİL
Arvinli olduğunu, bir süre köyde yaşadığını belirten Özyer, “ Ben anlayabiliyorum buradaki çocuklarımızı. Çünkü ben de küçükken aynı böyle yaşam sürdüm. İstanbul’da tiyatro eğitim almıştım ve birçok tiyatro oyununa katıldım. Şimdi ilçede tiyatro kursu açtık. Öğrencilere tiyatro eğitimi de veriyoruz. Ayrıca gösteri hazırlıyoruz. Yakın zamanda tiyatro oyunu ile yarışmaya gireceğiz. İlçedeki çocuklar için yeni projeler üretmeye devam edeceğim. Çünkü ilçede kaldığım sürece çocukların hayatların güzel dokunuşlar yapmak istiyorum” ifadesini kullandı.
beyagacli_kiz_ogrencilere_masalsi_geziler-iccc

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı