REKLAMI GEÇ

Beyağaç, turizm yatırımıyla göçü önlemeye çalışıyor

Beyağaç, turizm yatırımıyla göçü önlemeye çalışıyor

15 mahallesinin toplam nüfusu 6 bin 611 olan Beyağaç’ın Belediye Başkanı Mustafa Akçay, “Nüfus sürekli düşüyor. Bunu önlemenin tek yolu turizm yatırımlarının başlamasıdır” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2017 Cuma, 11:36

Beyağaç, başta Kartal Gölü, Eşen Göleti, Anıt Karaçam Ormanı, Topuklu Yaylası, Akçay, Yumaklı Yaylası, Boyalı Dere gibi bir çok doğal güzelliğe sahip.

Beyağaç’ın yaylalarından 30 ile 50 kilometre mesafede Köyceğiz’e ulaşmak mümkün. 60 kilometre mesafede de Marmaris sahilleri bulunuyor. Doğal güzellikleri ve sahil şeridine yakınlığıyla bu kadar stratejik bir konumda bulunan Beyağaç’ın Belediye Başkanı Mustafa Akçay’ın gündeminde ise, sürekli azalan nüfus var.

Başkan Akçay, “Maalesef sürekli göç veriyoruz. Bunu önlemenin yolu da, Beyağaç’ın doğal güzelliğini bozmadan bölgeye turizm yatırımı yapmak. Topuklu ve Yumaklı yaylalarıyla ilgili çalışmamız sürüyor. Buralara taş ve ahşap evler yaparak kiraya vereceğiz. Bu yatırımı yapacak bir yatırımcı arıyoruz. Karagöl’de Gençlik Merkezi kurulacak. Beyağaç’ın doğal dokusuna zarar vermeden yapılacak olan turizm yatırımlarıyla göçü de önleyebiliriz” diye konuştu.

GÖÇÜN NEDENİ EKONOMİK
Hiç kimsenin doğduğu toprakları kolay kolay terk etmeyeceğini söyleyen Beyağaç Belediye Başkanı Akçay, insanların ekonomik nedenlerden dolayı Beyağaç’tan göç ettiğini belirterek, “Başta gençlerimiz burada iş sahası bulsa, neden başka yere gitsinler? Şu anda ilçemize çok sayıda doğasever, dağcı geliyor. Ama bunlar günü birlik oluyor ve dolayısıyla ilçemizin tanıtımına katkıda bulunuyorlar ama ekonomik girdileri yok. Yatırımlar olursa, tersine göç alabiliriz. Bunun mücadelesini yapıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı