REKLAMI GEÇ

İşçiler iki aydır grevde

İşçiler iki aydır grevde

Beyağaç’taki maden ocağında iki ay önce greve başlayan 70 işçi, istedikleri zammı alamadıkları için madene inmiyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2014 Pazartesi, 15:01

Beyağaç’taki krom madeninde toplu görüşmelerden istediğini alamayan işçilerin başlattığı grev hala devam ediyor.

ZAMDA ANLAŞILAMADI
Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi’nin faaliyet alanında yer alan madende çalışan işçiler, toplu görüşmelerde yüzde 25 zam ve sosyal haklarda da yüzde 50 zam istemişti. İki yılı kapsayacak toplu sözleşme için işveren ilk yıl yüzde 8, ikinci yıl yüzde 8 olmak üzere toplamda yüzde 16 zam önermişti.

GÖRÜŞMELER TIKANDI
Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, toplu görüşmelerin tıkandığını ama umutlu olduklarını söyledi. Girgin, “Toplu sözleşme sürecinde taleplerimizle ilgili bir anlaşma zemini sağlanamadı. Bizim masa başında bitirme yönünde gayret etmemize rağmen, işveren ücret tekliflerinde olumsuz davrandı. Şu anda işçiler 1.200-1.400 lira arasında maaş alıyor. Bizim yüzde 25 isteğimize olumsuz yanıt verdiler. Tatlıya bağlamak için gayretimiz var. Ama belirli bir noktaya gelemedik. İşçimiz kararlı, Anayasa’dan aldıkları bu hakla kararlılıklarını devam ettiriyorlar” dedi.

EYLÜLDE TEKRAR GÖRÜŞÜLECEK
Girgin, işçilere 2 aydan bu yana grev ödeneğinden ödeme yapıldığını, görüşmelerin eylül başı itibariyle tekrar başlayacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı