REKLAMI GEÇ

Kartal Gölü’nde talan sürüyor

Kartal Gölü’nde talan sürüyor

Beyağaç’ta içinde altın başlı kartal heykeli olduğu efsanesi nedeniyle define avcılarının talan ettiği Kartal Gölü’nün güvenliği bir türlü sağlanamıyor. Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DENDAK) üyeleri, 13 Nisan’da Kartal Gölü’ne yaptıkları gezide yine define avcılarının aymazlığına tanık oldu, göle verilen zararı fotoğraflarla belgeledi.

/ DENİZLİHABER / 15 Nisan 2014 Salı, 12:04

Beyağaç’taki Kartal Gölü, yine define avcılarının hedefinde… Geçen yıl Ekim ayında Vali Abdülkadir Demir’in bölgede yaptığı incelemelerin ardından güvenlik önlemlerinin artırılması talimatına rağmen, altın başlı kartal heykelini bulmak için gölü yıllardır talan eden definecileri durdurmak mümkün olmuyor.

DENDAK üyeleri, 13 Nisan Pazar günü, Kartal Gölü’ne gezi düzenledi. DENDAK üyeleri, burada definecilerin kazı yapabilmek amacıyla gölün suyunu boşaltmak için çıkışını açtıklarını, bazı yerlerde de kazı yaptıklarını fotoğraflarla belgeledi.

ic-2

DENDAK üyeleri, gölün çıkışını tekrar kapattı, ancak bölgede talan sona erecek gibi görünmüyor. Gözükara define avcıları, bir türlü talandan vazgeçmiyor.

ic-1

DENDAK Yönetim Kurulu Başkanı Gülcan Çeşmeli, Kartal Gölü’nün talana karşı korunması için yetkilileri daha duyarlı olmaya çağırdı. Çeşmeli, “Onca güzellik ve keyifli anların yaşandığı etkinlikte bizi üzen tek şey Kartal Gölü gibi bir değerin ne yazık ki hala korumasız oluşuydu. Zira geçen yıl sonbaharda yaptığımız etkinlikte gölün suyunun aktığı bölgenin kazıldığını görmüş ve taşlarla kapatmıştık. Bu kez aynı yerin yine açılıp suyun boşaltılarak göle müdahale edildiğine tanık olduk.İlgili ve yetkililerden doğal değerlerimizin korunması konusunda biraz daha özen ve ilgi bekliyoruz” dedi.

anons

Vali Abdülkadir Demir, geçen yıl Ekim ayında Kartal Gölü’nde incelemelerde bulunmuş, doğal güzelliğe zarar veren bu girişimlerin önlenmesi için ilçedeki yetkililere güvenlik önlemlerinin artırılması talimatını vermişti.

Yorumlar

Hasan KURT   -  Bağlantı 16 Nisan 2014, 10:20

Yetkililerin incelemesinden önceki duruma şahit olan, ve bu hafta sonuda gölün durumunu gören biri olarak diyebileceğim tek gölün korunması adına hiç bir şey yapılmadığıdır. Geçen yıl denizlide doğa ve dağcılıkla uğraşan gruplardaki arkadaşlarımızla doldurduğumuz patlatılmış bölüm tekrar açılmış.. Gölün suyu yine önü açıldığı için akıp gidiyor.. Yine taşlarla gölün önünü kapatmaya çalıştık…Bakalım yetkililerimiz bu defa gerçekden önlem alacaklarmı yoksa yine sözlerdemi kalacak gölün korunması…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı