REKLAMI GEÇ

Krom işçisi madene inmedi

Krom işçisi madene inmedi

Beyağaç’taki krom madeninde çalışan işçiler yüzde 25 zam ve haklarının iyileştirilmesini istedi, işveren 17,75 zam verdi grev başladı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 16 Haziran 2014 Pazartesi, 12:56

Beyağaç’taki krom madeninde maaş zammı, ikramiye, servis ve diğer sosyal haklar konusunda işverenle anlaşamayan krom işçileri greve başladı. Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi’nin sorumluluk alanında bulunan Beyağaç’ta işçiler haklarının iyileştirilmesini istiyor.

Maden İş Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin, görüşmelerin 2014-16 yılları arasını kapsayan sözleşme görüşmeleri sırasında tıkandığını belirterek, “Yeraltı krom işçisinin ortalama maaşı 1300-1500 arasındadır. Ücret, ikramiye, sosyal haklar ve servis konusunda sözleşme tıkanmıştır. Yüzde 25’lik zam talebini fazla bulan işveren sözleşmenin birinci yılında yüzde 8.25, sözleşmenin ikinci yılında yüzde 8.50 zam önermiş ve tüm sosyal haklarda da aynı zam teklifinde bulunmuştur” dedi. Girgin, yerin 700 metre altında çalışan krom işçilerinin bu teklifi kabul etmediğini ve anayasal hakları olan grevi başlattıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı