REKLAMI GEÇ

Bozkurt Belediyesi, Dünyanın ilk yenilenebilir enerji festivaline imza attı

Bozkurt Belediyesi, Dünyanın ilk yenilenebilir enerji festivaline imza attı

Türkiye’nin ilk güneş enerjisi santraline sahip belediyeleri arasına giren Bozkurt Belediyesi, bu alanda ilginç bir ilkin de altına imza attı. Bozkurt’ta dünyanın ilk yenilenebilir enerji festivali gerçekleştirildi. Türkiye’nin festivale CW Enerji Sponsor oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2018 Pazar, 17:35

1 milyon 700 bin kilovat saat kapasiteyle devreye giren güneş enerji santraliyle Türkiye’nin kendi enerjisini üreten ilk belediyeleri arasına giren Bozkurt Belediyesi, aynı alanda enteresan bir ilki gerçekleştirdi.

Bozkurt, dünyanın bilinen ilk yenilenebilir enerji festivaline ev sahipliği yaptı. İlki düzenlenen Bozkurt Belediyesi Yenilenebilir Enerji Festivali sektörün önemli isimleri, yerel yöneticileri ve akademisyenleri bir araya getirdi.

FİKİR DAVETSİZ GİTTİĞİ ETKİNLİKTE ORTAYA ÇIKMIŞ!
Bundan bir ay kadar önce Denizli OSB’de davetli olmadığı “Çatılarda Güneş Enerjisinin Kurulumu” konulu bir panele gittiğini ve panelin açılış konuşmasını kendisine yaptırdıklarını dile getiren Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, “Ben de konuşmamda bir festival yaparsam konusu kesinlikle yenilenebilir enerji olmalı diye konuştum. Bu fikrimi paylaşınca panele katılan enerji firmaları ve sanayiciler böyle bir festivale destek vereceklerini söylediler. Biz de hızla işe koyulduk” diye konuştu.

BAŞKAN DENİZLİHABER’E ANLATTI
Belediye olarak daha önce maddi durumu yetersiz ailelerin çocukları için düzenledikleri toplu sünnet şölenini de bu yıl festivale dahil ettiklerini aktaran Çelik, 3 gün süren festivalde çeşitli sanatçıların da sahne aldığının altını çizdi. Final gününde yenilenebilir enerji ile ilgili panele yer verildiğini aktaran Çelik, kent merkezinde açılan stantlarda da vatandaşların güneş enerjisi konusu detaylı bilgi aldıklarını söyledi.

ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI
Türkiye’nin güneş enerjisi konusundaki en önemli kurumlarından biri olan CW Enerji’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen festivale sektörün yerli ve ulusal devleri de ilgi gösterdi. Yenilenebilir enerji alanında Türkiye’nin en önemli STK’sı olarak gösterilen GÜNDER de etkinliğe destek verenler arasındaydı. Seferihisar Yenilenebilir Enerji Kooperatifi başta olmak üzere Muğla bölgesindeki enerji kooperatifleri, bölgenin bazı il ve ilçe belediyelerinin ilgili birimleri ve başkanlarının da ilgi gösterdiği festivalin son gününde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da hazır bulundu.

AKADEMİİSYENLER VE PROFESYONELLER AKTARDI
Festivalin son günündeki panelde PAÜ’lü bilim adamı Prof. Dr. Harun Kemal Öztürk, CW Enerji’den Cemil Erkan Nazlı güneş panellerinin uygulama alanları konusunda, CW enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz ile Erikoğlu Sun System’den Mehmet Türkaslan, 10 KW’a kadar güneş enerji santrallerinin yatırımı konusunda konuştular.

ODTÜ MD DANIŞMANI YATIRIMI ANLATTI
Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde Denizbank Bozkurt Şube Müdürü ve ODTÜ MD Enerji Komisyonu Başkanı ve Finans Danışmanı Dr. Huzur Keskin enerji yatırımlarının finansmanı konusunda katılımcıları bilgilendirirken, CW Enerji’den Emrah Kabayel ve Bereket Enerji’den Mehmet Ender güneş panellerinde yerli üretim ve yerli üretimin önemi konularda konuştular.

KAPANIŞ OTURUMU EKİZ’DEN
Enerji kooperatifleri konusunda ise Seferihisar Enerji Kooperatifinden Adil Alper Coşkun bilgi aktarırken, panelin kapanış oturumunu ise Bozkurt Belediyesi’nin enerji danışmanı EKZ Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ekiz yaptı. Ekiz, GES’in Türkiye ve dünyadaki önemi konusunu bilgi verdi.

GÜNDER: BOZKURT BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Festival ile ilgili Denizlihaber.com’a konuşan GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, Bozkurt Belediyesi ile çok uzun süredir birlikte hareket ettiklerinin altını çizerken, festivalle bir ilkin gerçekleştirildiğini söyledi. Belediyelerin güneş enerjisi kullanımı için kritik bir öneme sahip olduğunu aktaran Telemcioğlu, bu kapsamda Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’in teşekkürü hak ettiğini söyledi.

ENERJİNİN PATRONU DA BOZKURT’TA
CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan ise dünyada daha önce bir benzeri olmayan bu festivale ana sponsor olmanın kendileri için gurur verici olduğunun altını çizdi. Bozkurt Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdikleri festivalin vatandaşlara güneş enerji santralleri konusunda ulaşmak için bir fırsat olduğunu da belirten Sarvan, Türkiye’nin kişisel ya da kurumsal güneş enerji kullanımı konusunda daha etkin olması durumunda enerji konusunda dışa bağımlı olmaktan kurtulabileceğinin de altını çizdi.

ETKİNLİĞİN BÜYÜYEREK DEVAM ETMESİNİ UMUYORUZ
Bozkurt Belediyesi’nin enerji danışmanı EKZ Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ekiz, etkinliğin hem Bozkurt için hem de sektör için önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Bozkurt’un kendi alanlarında çok başarılı isimleri ağırladığını dile getiren Ekiz, etkinliğin gelecek senelerde büyüyerek devam etmesini umduklarını aktardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Birsen Çelik

Bozkurt Belediye Başkanı

Bozkurt’ta şimdi sosyal belediyecilik hakim...

Bozkurt Hakkında

Adı boz, toprağı bereketli, insanı sıcak…

Hava Durumu

BozkurtSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 26Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 9 22Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 27Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 11 28Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Parçalı Bulutlu

Mahalleler

ALİKURT

ARMUTALAN

AVDAN

BAKLANKUYUCAK

BARBAROS

BAŞÇEŞME

CUMALI

ÇAMBAŞI

FATİH

HAMDİYE

HAYRETTİN

İNCELER

İNCELER TEKKESİ

MAHMUDİYE

MECİDİYE

MEHMETÇİK

MİMARSİNAN

SAZKÖY

TUTLUCA

YENİBAĞLAR

ALİKURT ARMUTALAN AVDAN BAKLANKUYUCAK BARBAROS BAŞÇEŞME CUMALI ÇAMBAŞI FATİH HAMDİYE HAYRETTİN İNCELER İNCELER TEKKESİ MAHMUDİYE MECİDİYE MEHMETÇİK MİMARSİNAN SAZKÖY TUTLUCA YENİBAĞLAR

Bozkurt Rehber

Kaymakamlık: 831 55 01

Belediye: 831 50 10

İlçe Emniyet Amirliği: 831 47 85

Jandarma: 831 44 88

Milli Eğitim Müdürlüğü: 831 55 05

Mal Müdürlüğü: 831 55 07

Tapu Müdürlüğü: 831 55 17

Nüfus Müdürlüğü: 831 55 14

Toplum Sağlığı Merkezi: 831 41 44

Tarım İlçe Müdürlüğü: 831 53 62

Müftülük: 831 55 16

Bozkurt Kadın Açık Cezaevi: 831 45 52

Noter: 831 45 71

(Alan kodu: 0 258’dir)