REKLAMI GEÇ

Evren ve Bağcı’nın isimleri caddelerden alındı

Evren ve Bağcı’nın isimleri caddelerden alındı

Bozkurt’ta Kenan Evren’in Kale’de ise eski rektör Hüseyin Bağcı’nın adını taşıyan iki caddenin isimleri değiştirildi. Değişiklik İlçe Belediye Meclislerinde karara bağlandı, Büyükşehir Meclisi’nde onandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mart 2018 Çarşamba, 16:59

Denizli’de geçmişin kötü izlerini silmek isteyen iki ilçe belediyesi iki caddenin ismini değiştirdi. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Bozkurt ve Kale belediye meclislerinin isim değişiklikleri kararı gündeme ilk iki sıralamadan girdi ve onaylandı.

ÖYLE BİR YERDE KARAR ALINDI Kİ…
İlk olarak Bozkurt Belediyesi ilçede İnceler Mahallesi’nde bulunan Kenan Evren Caddesi’nin ismini değiştirdi. İlk karar geçen ayın başındaki meclis toplantısında Bozkurt’ta alındı. Fakat İnceler Mahallesi’nin kaderini etkileyen karar yine o mahallede alındı. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik her meclis toplantısını farklı mahallelerde gerçekleştirme geleneğini sürdürürken İnceler Mahallesi’ndeki toplantıda caddenin isminin değiştirilmesi gündeme geldi. Bir kıraathanede yapılan meclis toplantısını vatandaşlar da canlı takip etti. Burada gündeme darbeci Kenan Evren’in isminin caddeden kaldırılması geldi ve oy birliği ile karar alındı.

CADDENİN İSMİ İNCEBEY OLDU
Bozkurt Belediye Meclisi caddenin yeni ismini İncebey caddesi olarak değiştirdi. İnceler Köyü’nün kurucusu olan İncebey’in yaklaşık 900 yıl önce göçle bölgeye geldiği kaydedildi. Bir yörük kabilesinin lideri olan İncebey’in köyü burada kurduğu kendisinin de minare ustası olduğu belirtildi. İncebey, köyün ilk cami inşaatında minarenin yapımı sırasında yüksekten düşerek şehit oldu ve kayıtlara bu şekilde geçti. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ‘İncebey’in ilçenin önemli tarihi isimlerinden biri olduğunu belirtirken, “12 Eylül askeri darbesi ve işkencelerle Türkiye’nin anılarında kötü bir yere sahip olan Kenan Evren’in ismini değiştirmek istedik. Yerel ve saygın bir kişi olan İncebey’in adını verdik. Karar aldığımız meclis toplantısını da İnceler’de gerçekleştirdik” dedi.

KALE’DE BAĞCI’NIN İSMİ GİTTİ
Kale’de de bir isim değişikliği yaşandı. Kale Belediye Meclisi Şubat ayı başındaki toplantıda aldığı kararla ilçenin girişindeki Hüseyin Bağcı Caddesi’nin ismini İzmir Adliyesi’nde bomba patlatmak isteyen teröristlere karşı mücadele verirken şehit düşen polis memuru Fethi Sekin ile değiştirdi.

“VATANA İHANET EDENLERDEN…”
İsim değişikliğinin mecliste oy birliği ile alındığını söyleyen Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla ise denizlihaber.com’a yaptığı açıklamada, “Vatana ihanet edenlerden vatan için canlarını verenleri birbirinden ayırmalıyız. Onlar bizler için canlarını vermiş biz de isimlerini yaşatmalıyız” diye konuştu. Caddeden ismi kaldırılan PAÜ eski rektörlerinden Hüseyin Bağcı geçen yıl FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak suçlaması ile tutuklanmıştı.

İSMİ NEDEN VERİLMİŞTİ?
Bağcı’nın ismi Kale’nin girişindeki caddeye ilçedeki üniversite yatırımları nedeniyle verilmişti. Rektörlüğü döneminde Kale’de sempozyum düzenlenmesini sağlayan ve bölgeye 9 ayrı bölüm açarak üniversiteyi getiren Bağcı’nın adı dönemin Belediye Başkanı İsmail Yarımca’nın önerisi ile caddeye verilmişti. Eski Başkan Yarımca, “Bağcı’nın Kale’ye çok büyük katkıları oldu. Her türlü desteğinden dolayı ismini caddeye verdik. Ben yine de FETÖ ile ilişkisi olacağına ihtimal vermiyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Birsen Çelik

Bozkurt Belediye Başkanı

Bozkurt’ta şimdi sosyal belediyecilik hakim...

Bozkurt Hakkında

Adı boz, toprağı bereketli, insanı sıcak…

Hava Durumu

BozkurtSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 7 22Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 7 24Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 9 24Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 9 25Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 10 25Açık

Mahalleler

ALİKURT

ARMUTALAN

AVDAN

BAKLANKUYUCAK

BARBAROS

BAŞÇEŞME

CUMALI

ÇAMBAŞI

FATİH

HAMDİYE

HAYRETTİN

İNCELER

İNCELER TEKKESİ

MAHMUDİYE

MECİDİYE

MEHMETÇİK

MİMARSİNAN

SAZKÖY

TUTLUCA

YENİBAĞLAR

ALİKURT ARMUTALAN AVDAN BAKLANKUYUCAK BARBAROS BAŞÇEŞME CUMALI ÇAMBAŞI FATİH HAMDİYE HAYRETTİN İNCELER İNCELER TEKKESİ MAHMUDİYE MECİDİYE MEHMETÇİK MİMARSİNAN SAZKÖY TUTLUCA YENİBAĞLAR

Bozkurt Rehber

Kaymakamlık: 831 55 01

Belediye: 831 50 10

İlçe Emniyet Amirliği: 831 47 85

Jandarma: 831 44 88

Milli Eğitim Müdürlüğü: 831 55 05

Mal Müdürlüğü: 831 55 07

Tapu Müdürlüğü: 831 55 17

Nüfus Müdürlüğü: 831 55 14

Toplum Sağlığı Merkezi: 831 41 44

Tarım İlçe Müdürlüğü: 831 53 62

Müftülük: 831 55 16

Bozkurt Kadın Açık Cezaevi: 831 45 52

Noter: 831 45 71

(Alan kodu: 0 258’dir)