REKLAMI GEÇ

Alkışlanacak zeytin tepkisi

Alkışlanacak zeytin tepkisi

Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Yırca köyünde termik santral için bir gecede kesilen 6 bin zeytin ağacına karşılık Denizli’den alkışlanacak tepki geldi. Buldan Belediyesi’nin tahsis ettiği arazilere 6 bin zeytin fidanı dikilecek.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2014 Salı, 14:21

Buldan Belediyesi, tüm dünyanın tepkisini çeken zeytin katliamına duyarsız kalmadı. Soma’nın Yırca köyüne kurulacak termik santral için bir gecede 6 bin zeytin ağacının kesilmesi üzerine harekete geçen belediye, ilçede kendisine ait arazileri zeytin dikimi için tahsis etme kararı aldı.

KAMPANYA BAŞLATILDI
Denizli’deki bazı sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği organizasyon kapsamında, belediyenin sahibi olduğu boş arazilere 6 bin zeytin fidanı dikilecek. CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın önce sosyal medya hesabından duyurduğu proje hatırı sayılır bir destek alınca, kampanyaya dönüştürüldü.

SİVİL DESTEK
Projeye bin fidan ile destek olan Özege Tarım’ın temsilcisi Hasan Kaya ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Gülbay, zeytin ağaçlarının kesilmesini ‘aklın ve soğuk kanlılığın yitirilmesi’ olarak tanımladı.

3 LİRAYA BİR FİDAN
“Onlar döve döve kestiler, biz seve seve dikeceğiz” diyen Gülbay, “İlk etapta Çatak Mahallemizdeki 100 dönüm araziyi fidan dikimi için tahsis ettik. İsteyen vatandaşlarımız Özege Tarım’ın hesabına minimum 3 lira yatırarak katkı koyabilirler. Bağışçılarımızdan toplanan paralarla aldığımız fidanları toprakla buluşturacağız, Buldan’da 6 bin fidanlık zeytin ormanı oluşturacağız” dedi.

DERİN YARAYA KATKI
1600 yıllık zeytin ağaçlarının bile kesilmesinin derin bir yara açtığını belirten Gülbay, “Bizimkisi derin yaraya bir katkı koymaktır. Kutsal kitabımız Kuran’da bile geçen zeytin ağaçları kesilmemeli, aksine çoğalmalı. Fidanlar büyüdüğünde elde edilecek geliri yeni ormanların oluşturulmasında kullanabiliriz” diye konuştu.

DESTEK BEKLİYOR
Gülbay, en kısa sürede Çatak Mahallesindeki 100 dönüm araziye 1000 fidan dikerek projeyi başlatacaklarını belirten Gülbay, tüm Denizlilileri kampanyaya destek vermeye çağırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı