REKLAMI GEÇ

Alkol satan bayiye ceza

Alkol satan bayiye ceza

Gece saat 22.00’den sonra alkol satışını yasaklayan yasa ile ilgili ilk ceza haberi Buldan’dan geldi. Buldan’da bir bayinin yasak saatte alkol sattığı tespit edildi, tutanak düzenlendi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2014 Cuma, 10:11

Geçen yıl yürürlüğe giren alkol satışını düzenleyen yasa ile ilgili ilk tutanak Buldan’da tutuldu. Buldan polisi önceki gece, kumar oynandığı iddia edilen yerlerin de dahil olduğu uygulama yaptı. Uygulama kapsamında çarşı içinde bulunan bir alkol bayisinin içki sattığı tespit edildi. İçki bayisi hakkında 4250 sayılı kanun gereği tutanak tutuldu. Tutanakla, içki bayisine 30 bin ile 152 bin lira arasında para cezası uygulanması için işlem yapıldı.

Polis, bir kahvehanede de kumar oynandığını tespit etti. 4 kişiye Kabahatler Kanunu’na göre 189’ar lira ceza uygulanırken, işyerine de 5 gün kapatma cezası verildi.

Yorumlar

alicnkya   -  Bağlantı 27 Eylül 2014, 11:21

içki cezası varsa uygulanmalı takdir ediyorum bu durumu denizli merkezdeki 22:00 dan sonra satış yapanlar dikkat etsinler ki ceza gelmesin başlarına herkes el altında satış yapıyor

yazık   -  Bağlantı 26 Eylül 2014, 18:57

Derhal bu cezanın iptali gerek. Her yerde alenen satılırken ve kontrol edilmezken neden bu esnafa ceza yazılır? Denemek için çıksınlar her yerden her saatte alabilirler. Kenardakiler daha rahat satışta. Çivrilde her saat alabilirsin mesala.

Osman GÖBEKLİ   -  Bağlantı 26 Eylül 2014, 15:59

Valla Kızılcabölük ve Tavas’ta içki reklam yasağı olmasına rağmen kasaları dükkanların önüne koyarak teşhir ediyorlar ve 18 yaşından küçükler de babama alıyorum, dedeme alıyorum diye istediği bakkaldan istediği sigarayı alıp gidiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı