REKLAMI GEÇ

Başkan Şevik, köy projelerini açıkladı

Başkan Şevik, köy projelerini açıkladı

Buldan belediye Başkanlığına Demokrat Parti’den yeniden aday olan mevcut Belediye Başkanı Mustafa Şevik yeni projelerini açıklamaya devam ediyor. Buldan ve Yenicekent kasabası için önümüzdeki dönem çalışma planını daha önce açıklayan Şevik, şimdi de Buldan köyleri ile ilgili projelerini açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 10 Mart 2014 Pazartesi, 13:39

Buldan belediye başkan adayı ve mevcut başkan Musatfa Şevik,   ilgili projelerini açıkladı.

“Buldan’da ne yaptıysak, köylerimize de aynı hizmeti götüreceğiz” diyerek, seçim çalışmalarına devam eden Başkan Mustafa Şevik, Buldan’a bağlı 28 köy için yeni projelerini açıkladı. Şevik, bunları bir kitapçıkta toplayarak ziyaret ettiği köylerde vatandaşlara dağıtarak bilgilendirdiklerini söyledi.

Başkan Mustafa Şevik, “Köylerimizin Hizmet Hasreti Bitecek” başlığıyla yayınladığı kitapçıkta projelerini 10 ayrı başlık altında topladı.  Ziraat, hayvancılık, sağlık, tarım, altyapı, sosyal konut, itfaiye, temizlik, ambulans hizmeti gibi 10 ana  başlık atında Belediye hizmetleri sınıflandıran Şevik, Köylerde en fazla karşılaştıkları talebin düğün salonu olduğunu belirterek, köylerin ortak kullanımı için düğün salonu yapma sözü verdiğini açıkladı. Şevik ayrıca, Su sorununa kısmi bir çözüm olarak ise her köye birkaç meydan çeşmesi yapılacaklarını açıkladı.
denizli-buldan-mustafa-sevik-ozgecmis-anons

“KÖY ÇALIŞMALARI ŞİMDİDEN BAŞLADI”
Şimdiye kadar köylerdeki çalışmalar, İl Özel İdaresi sorumluluğundaydı. Denizli’nin Büyükşehir statüsüne geçmesi ile birlikte İl Özel İdaresi feshedileceği için tüm altyapı ve diğer çalışmalar il ve ilçe belediyeleri tarafından koordine edilecek.
PROJE-ANONS1

Buldan belediyesi olarak Büyükşehir Yasası’ndan öncede de köylere hizmet verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Şevik, köy çalışmalarının şimdiden başladığını vurguladı. Başta taş döşeme olmak üzere, ağaçlandırma, trafo bakım onarımı ve çeşme yapımı gibi acil altyapı hizmetlerini geniş bir alanda devam ettiğini vurgulayan Şevik, Köprü, ışıklandırma, dere ıslahı ve diğer acil ihtiyaçları belirlediklerini, 30 Mart seçimleri beklemeden belediye olanaklarını köy hizmetleri için seferber ettiklerini söyledi.

“5 YILLIK HİZMETİ 5 HAFTADA ÜRETTİK”
Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Köylerimize olan ilgimiz yeni değil. Bizden özellikle muhtarlarımız her zaman imkanlarımız ölçüsünde hizmet aldılar. Şimdi bu hizmetler daha geniş çaplı ve sistematik hale gelecek. Büyükşehir statüsü ile birlikte kafamızda olan her çalışma artık köylerimize yansıyacak. Bunları şimdiden projelendirdik. 31 Mart sabahı itibariyle Yenicekent ve köylerimizin başta altyapı sorunları olmak üzere tüm ekonomik ve sosyal sorunlarına eğileceğiz. Hazırladığımız projeleri uygulamak için icazet beklemeyeceğiz, elimizde-avucumuzda ne kadar imkan varsa seferber edeceğiz.
galeri-anons

Son haftalarda köylerimize kar-kış demeden hizmet götürdük. İl Özel İdaresi’nin 5 yıllık çalışmalarını, geçen 5 haftada gerçekleştirdik. Bunu bazılarının düşündüğü gibi bir seçim yatırımı olarak değil, bundan sonra yapmamız gerekenlere şimdiden hazırlanmak için yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

HER KÖYE ŞİKAYET KUTUSU
“Her şeyden önce köylümüzün derdini dinlemek önemli” diyen Şevik, “Her köye bir dilek şikayet kutusu koyacağız. Bu önemsiz görülebilir. Ama doğrudan derdini anlatamayan köy insanımız için o kadar önemli ki! Ayrıca her köyümüzde birer hizmet ofisi ve Buldan Belediyemizde de Köy Hizmetleri danışma bürosu oluşturacağız. Buralarda köylümüzün sorunları ve çalışmalar doğrudan takip edilecek, koordinasyon sorunları böylece çözülecek” diyerek yeni projelerini açıklamaya devam etti.
galeri-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı