REKLAMI GEÇ

Behçet Uz Evi gün sayıyor

Behçet Uz Evi gün sayıyor

Buldan’ın Yalçınkaya Mahallesi’nde bulunan Dr. Behçet Uz Kültür Evi restorasyon çalışmaları sürüyor. Restorasyonda sona yaklaşıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Aralık 2017 Pazartesi, 13:38

Naz Ailesi’ne ait iken Buldan Belediyesi tarafından satın alınan ev, bu yıl başında projesi onaylanarak restore edilmeye başlanmıştı.

Eski İzmir Fuar Müdürlerinden Ahmet Dönmez’in ailesine ait olan ev, daha sonraları birkaç el değiştirerek en son Naz ailesine geçmişti. Buldan Belediyesi bakımsız ve kötü durumdaki taş ve ahşaptan yapılan iki katlı evi satın almıştı.

Restorasyonu süren evde incelemelerde bulunan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, çalışmaların bir an önce bitmesini ve bu konağın hemen hizmete girmesini istediklerini belirterek, “Eski sağlık Bakanımız ve İzmir Fuarının kurucusu, İzmir’in efsane Belediye Başkanı hemşerimiz Dr. Behçet Uz’un adını verdiğimiz bu evi kültür merkezi olarak kullanacağız. Burada kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız için kültürel faaliyetler düzenleyeceğiz. Bu konağın kültür merkezi olarak kullanılmaya başlanması ile bölge de canlılık kazanacak. Bölgedeki diğer eski ve tarihi evlerin de restorasyon süreci hızlanacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı