REKLAMI GEÇ

Buldan Belediye Başkanı Gülbay: DESKİ’nin vidanjörü festival alanına foseptik boşalttı

Buldan Belediye Başkanı Gülbay: DESKİ’nin vidanjörü festival alanına foseptik boşalttı

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’dan DESKİ’ye suçlama. Gülbay, Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (DESKİ) ait vidanjörün, festival yapacakları mesire alanına foseptik boşalttığını iddia etti. Başkan Gülbay, vidanjör atık boşaltırken çekilen fotoğrafları da gösterdi. “Tutanak tuttuk, şikayetçi olacağız ve işlem yapağız” diyen Gülbay, bunun festival öncesi yapılmış olmasını da manidar olarak nitelendirdi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2015 Cuma, 13:25

Buldan Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Gülbay, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (DESKİ) sert eleştiriler yöneltti.

Başkan Gülbay’ın eleştirilerinin nedeni DESKİ’ye ait vidanjörün, Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali’nin yapılacağı Çatak yolu üzerindeki mesire alanına foseptik boşaltmasıydı. Başkan Gülbay, basın toplantısında vidanjörün foseptik boşaltırken çekilmiş fotoğraflarını da gösterdi.

Gülbay, “Bu görüntüleri çeken vatandaşımız ‘Kanalizasyon çayı dururken neden buraya atıkları atıyorsunuz’ diye tartışmış. Ama onu dinlemeden bu atıkları yolun kenarına bırakmışlar. Arkadaşlar bunları görüntülemiş. Zabıta arkadaşlarımızı gönderdim ve olayın doğru olduğunu öğrendik. Yol kenarına dökülen atıklar mesire alanını yarmış. Tutanak tuttuk. İşlem yapacağız. Aynı zamanda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne şikayette bulunacağız” dedi.

Konuile ilgili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör’den açıklama beklediklerini ifade eden Başkan Gülbay, “Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali’ni bugün başlatıyoruz. Bu festivali yapacağımız mesire alanına foseptik boşaltılmasını manidar buluyorum. Ne yazıktır ki; Kanalizasyon konusu Buldan’da çözülmüş bir konu değildir. Foseptikler halen Bokluca Deresi’ne boşaltılıyor. Sanayi ve evsel atıklar Menderes’e boşatılır. Bu derenin herhangi bir yerine dökülebilecek bir şey hangi mantıkla, hangi düşünceyle böyle yayla insanların kullanacağı festival yaylası yoluna dökülebilir. Bir kasıt olup olmadığı gerekli işlem ve incelemeler sonucu ortaya çıkacaktır. Bu araştırma ve incelemenin bir an önce yapılmasını istiyorum” diye konuştu.

“SİYASETİ BELEDİYE HİZMETİNE KARIŞTIRMAYALIM”
Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyeleri arasında adaletsizlik yaptığını iddia eden Gülbay, “Aslında bir kasıt var mı yok mu kendi kendime soruyorum. Buldan’da Talatçı Parkı Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Ama halen bitirilmedi. Bütün ilçelere Büyükşehir Belediyesi’nin bağışladığı kilit taşları gidiyor. Ama Bozkurt ve Buldan’a ne hikmetse gelmiyor. Bunları üst üste koyduğunuzda insanın kafası karışmıyor değil. Biz birlikte uyum içinde çalışmaya gayret ediyoruz. Ben bu tür problemlerin bir an önce ortadan kaldırılmasını talep ediyorum. Bu konu ile ilgili araştırma inceleme yapılıp gereğinin yapılacağına eminim. Belediyeler arasında ayrımcılık olmadan her belediyeye hizmet yapılmasını istiyorum” dedi.

Yorumlar

zafer   -  Bağlantı 29 Mayıs 2015, 20:39

meşcere kardeş daha çooooookkkk beklersin.

meşcere   -  Bağlantı 29 Mayıs 2015, 16:42

DESKİ’nin bu fosseptiği,Denizlideki arıtma tesisine getirip oraya boşaltması gerekir.Veya en yakın menderes tekstilin arıtma tesisine dökülebilir.Çevre ve şehircilik il müdürlüğünün,DESKİ hakkında çevre kanununa göre yasal işlem yapmasını bekliyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı