REKLAMI GEÇ

Buldan Belediye Meclisi arsa krizi nedeniyle toplanamadı

Buldan Belediye Meclisi arsa krizi nedeniyle toplanamadı

Buldan Belediye Meclisi’nde “Süleymanlı krizi” çıktı. Krize neden olan ise Süleymanlı, köy tüzel kişiliğine sahipken “köy senedi” ile satılan arsaların bu kez Buldan Belediyesi tarafından satışa çıkarılması. MHP’li üyelerin önerge ve AK Partililerin de önergeye destek vereceğini öğrenen CHP’li üyelerin katılmaması üzerine, meclisin bugünkü toplantısı yapılamadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2016 Cuma, 16:55

Buldan Belediye Meclisi’nde toplantı krizine neden olduğu iddia edilen Süleymanlı Gölü yakınındaki 5 arsanın satışı, 10 Ekim Pazartesi günü yapılacak. Buldan Belediyesi’nin yerel bir televizyon kanalından duyurusunu da yaptığı arsalar açık artırma usulüyle yapılacak.

Çam ağaçlarıyla çevrili 1200 rakımlı yayla gölü çevresindeki arsaların muhammen bedelleri büyüklükleri ve konumuna göre 74 bin 583 lira, 66 bin 666 lira, 76 bin 138 lira, 74 bin 49 lira ve 72 bin 162 lira olarak belirlendi.

MHP’Lİ ÜYELER ÖNERGE VERECEK İDDİASI
Denizli Büyükşehir Yasası öncesinde Buldan’a bağlı bir köy olan Süleymanlı’daki bu arsaların daha önce muhtarlık tarafından köy senedi ile satıldığı, alan kişilerin ikinci şahıslara devrettikleri, arsaları yıllar önce satın aldıklarını söyleyenlerin bu satışa karşı çıktıkları, MHP’li meclis üyelerinin de 10 Ekim’de yapılacak satışın iptali için bugünkü meclis toplantısında önerge vermeye hazırlandıkları, önergeyi AK Partili üyelerin de destekleyecekleri bilgisi üzerine CHP’li üyelerin toplantıya katılmama kararı aldıkları öne sürüldü.

GÜLBAY: İLK DEFA OLMUYOR
Meclisin arsa krizi nedeniyle toplanamadığı iddiaları üzerine görüştüğümüz Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, “CHP’li meclis üyesi arkadaşlar katılmadığı için toplantı yapılamadı. Bu ilk kez olmuyor. Geçmişte de 3-4 kez toplanamadı meclis. Kendileriyle görüşürüz ve toplantı pazartesi günü yapılır” dedi.

MECLİSTE DAĞILIM
CHP’li Mustafa Gülbay’ın başkanlığındaki Buldan Belediyesi’nde meclis çoğunluğu da aynı partide. CHP’nin 8 AK Parti’nin 5 ve MHP’nin 2 üyesi bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı