REKLAMI GEÇ

Buldan Belediyesi 1 milyon lira istiyor

Buldan Belediyesi 1 milyon lira istiyor

Buldan Belediyesi “kayıp-kaçak bedeli” adı altında alınan paranın yasal olmadığı iddiasıyla önce “1 dakika karanlık” eylemi başlattı, ardından bugüne kadar alınan paraların geri ödenmesi için dava açtı. 3 bin 100 lira olarak açılan davanın kazanılması halinde, bu karar emsal olarak gösterilip Buldan Belediyesi’nden bugüne kadar alınan 1 milyon lira faiziyle birlikte geri istenecek.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 28 Mart 2015 Cumartesi, 14:33

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, abonelerden alınan kayıp-kaçak bedellerine karşı hukuki bir mücadele başlattı. Aynı zamanda kamuoyu desteği için, bir döneme damga vuran “1 dakika karanlık” eylemini de başlatan Gülbay, düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyunu bilgilendirdi.

denizli-buldan-belediyesi--karanlik-eylemi-ic

Kayıp-kaçak bedellerine karşı bütün vatandaşları eyleme katılmaya ve kendilerine destek vermeye davet eden Gülbay, “Ciddi anlamda bir hukuk skandalıyla yüz yüzeyiz. Bu skandala karşı bir eylem başlatıyor, bir yol açmaya çalışıyoruz. Bu ülke hukuk mücadelesiyle kurulmuştur. 2002 yılının 18 Ekimi’nde TEDAŞ çalışanı Hasan Balıkçı, kaçak elektrik kullanımıyla ilgili yaptığı mücadeleyi canıyla ödemiştir. Kendisiyle Urfa’da teftişte tanıştık. Yine aynı günleri yeniden yaşıyoruz. Bu defa hırsızlık yöntemiyle kaçak elektrik kullananların bedelini dürüst ve namuslu halka ödetme kanunu çıkarılıyor” dedi.

Hukuğun kaçak elektrik kullanımını “hırsızlık” olarak saydığını belirten Gülbay,“Hırsızlığın bedelini yoksul namuslu halka ödetemezsiniz. Türkiye genelindeki 37 milyon abonenin 24 milyonu küçük tarifeli tüketicidir. Bunların içerisinde Buldan Belediyesi de var. Baktığımızda Buldan Belediyesi’nin son 10 yılda kayıp-kaçak bedeli olarak ödediği para 1 milyon lira gibi bir rakamı buluyor. Biz bununla ilgili bir süreç başlattık, 12 Şubat’ta dava açtık. Tüketici Hakem Heyetleri’nin ilçede yetkisi 2 bin, ilde 3 bin lirayla sınırlı. Bu nedenle miktarı biraz aşan rakamdan, 3 bin 100 lira üzerinden dava açtık. Bu davayı kazandığımızda, kararı emsal gösterip ödediğimiz 1 milyon lirayı faiziyle birlikte talep edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Gülbay, 1 dakika karanlık eylemine Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi’nin de destek verdiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı