REKLAMI GEÇ

Buldan Belediyesi 97 işçiyi çıkardı

Buldan Belediyesi 97 işçiyi çıkardı

Buldan Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalışan 97 işçinin sözleşmesi 30 Nisan itibariyle feshedildi. İşçiler, “İşçi Bayramı’nda işçi kıyımı yapıldı” diyerek, tepkilerini dile getirdi. CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın işine son verdiği işçilerin cep telefonlarına “Emeğin bayramı kutlu olsun” mesajı geçmesi ise tepkileri iyice artırdı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2014 Perşembe, 16:33

30 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen Mustafa Gülbay, Buldan Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan 97 işçiyi temizlik işlerinde görevlendirmesiyle gündeme gelmişti. Ardından 1 Mayıs İşçi Bayramı’na bir gün kala bu işçilerin  sözleşmesini feshetti.

“İŞE GELMEYİN”
İşçi Bayramı’nı işsiz kutlayan belediye işçileri, işlerine son verildiğini çarşamba günü mesai bitiminde öğrendiklerini belirterek, “İşten çıkartıldığımız, telefonla aranarak bildirildi. Bizim sözleşmemiz devam ediyordu. Şirket ile anlaşıp sözleşmeyi feshetmişler. Ancak bizim içeride 2 aylık maaş alacağımızla birlikte, mesai ücretlerimiz var. Alacaklarımızın ödenip ödenmeyeceği konusunda hiçbir açıklama yapılmadı. Hakkımızı almak için hukuki mücadelemizi başlatacağız” açıklamasını yaptı.

“5 YILDIR BELEDİYEDE ÇALIŞIYORUM”
Buldan Belediyesi’nde 1 yıl çöpte, 4 yılı  mezbahanede olmak üzere 5 yıldan beri çalıştığını söyleyen Musa Küçükkaya, “30 Nisan Çarşamba günü mesai bitiminde telefon geldi. Özel eşyalarımı toplamam ve anahtarı teslim etmem istendi. Bir aydan beri bizimle uğraşıyorlar. Önce mezbahaneden alınıp fen işlerine verildim. Daha sonra çöpe, oradan tekrar mezbahaneye gönderildim. Şimdi de işime son verdiler. Benim bakmakla yükümlü olduğum ailem var. Başkan bizim seçimlerden iki veya üç ay önce işe alındığımızı iddia ediyor. Seçim öncesi işe alınanların sayısı 30’u geçmez. Ama bizler yıllardan beri belediyede çalışıyoruz. Bizim tazminat hakkımız olmalı” dedi.

“SÜPÜRGEYİ BIRAK İŞE GELME”
Habibe Gezgin ise, 48 yaşında olduğunu ve emekliliğe 2 yıl kaldığını ifade ederek, “Belediyede ne iş verseler yapmaya hazırdım. Yeter ki 2 yılımı doldurup emekli olayım. Ancak, dün akşamüstü sokakları süpürürken amirimiz yanımıza geldi ve bana ‘süpürgeyi bırak git’ dedi. Böyle işten çıkarmamı olur” diyerek, gururunun çöp toplamaktan değil, başkanın davranışından dolayı kırıldığını söyledi.

1 Mayıs işçi bayramını işsiz kutlayan bir başka işçi ise Memiş Orhan da 2 yıldan beri belediyede stat sorumlusu olarak çalıştığını, dün itibariyle işine son verildiğini belirtti.
denizli-buldan-isci-bayraminda-issiz-kaldilar-ic

BU MESAJ İŞÇİYİ ÇİLEDEN ÇIKARDI
Bu arada Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay adına cep telefonlarına gönderilen mesaj ise işine son verilen işçileri çileden çıkardı. Gülbay, “Emeğin bayramı kutlu olsun” yazılı mesajını tüm işçilere gönderdi. İşçilerin bu mesaja tepkisi “Emeğe, işçiye saygısı olan başkan, işçilerin işine böyle son vermez. Sözleşme süremizin bitmesini bekleyebilirdi. 1 Mayıs 2014’ü hiç unutmayacağız” sözleriyle dile getirdi.

Yorumlar

ismail   -  Bağlantı 2 Mayıs 2014, 17:13

hepimizinde bildiği gibi kamu kuruluşlarında bir kişinin yapacağı işi 10 kişi yapar. herkes gereksiz işçi çalıştırıldığını belirtir, ama işten çıkarılma olduğunda da kıyamet kopartılır. keşke işssiz kalmasalardı ama önceki haberde gördüğümüz üzere çoğu gereksiz yere, yada siyasi sebeblerle işe alınmış.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı