REKLAMI GEÇ

Buldan belediyesi, çiftçiye öncü olacak

Buldan belediyesi, çiftçiye öncü olacak

Buldan Belediyesi, 400 dönümlük tarım arazisinde üzüm üretecek. Ayrıca kuracağı üzüm kurutma tesisi ile hem ilçenin kalkınmasında hem de çiftçiye öncü olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2015 Cumartesi, 14:36

Yaş üzüm üreticilerinin yıllardır yaşadığı sorunlara çözüm üretmek, üzümden daha fazla gelir elde edebilmek amacıyla üzüm kurutma tesisi kurma çalışmalarını başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, buldandayaşam gazetesine  yaptığı açaklamada “BULDAŞ tarafından üzüm kurutma tesisi ile ilgili gerekli girişimlere başladık.  Belediyemize ait 400 dönümlük tarım arazimizde üreticilerimize öncü olmak amacındayız. Öncü olabilmek için önce üretici olmak gereklidir diye düşündük. Bu amaçla Buldan Belediyesi olarak üretim çalışmalarına başladık. Bölgemizde üzüm üreticilerinin çok büyük sıkıntıları bulunmaktadır. Üretim, pazarlama ve kurutmada yaşanan sorunlar neticesinde her yıl üreticimiz hak ettiğini alamamakta, üreticinin borç yükü daha da artmaktadır. Her yıl yaşanan bu sorunları çözmek amacıyla üzüm üreticileri birliği kuruyoruz” dedi.

 Adapazarı’nda bulunan bir firmayla  görüşme yaptıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Gülbay, “Yaptığımız görüşmeler neticesinde bölgemizden yetişen yaş üzümlerden bir miktarını Belediye personelimizle birlikte gönderdik. Bu tesislerde yaş üzüm kısa bir sürede kurutuldu. Çalışmalardan olumlu sonuçlar elde ettik. Şimdi bu tesisi Buldan’a kuracağız. İki adet kurutma makinası alıyoruz. Yaş üzümünün piyasalarda yaşanan olumsuzluklardan etkilenmemesi için kurutulması gereklidir. Üretici tüccara satamadığı yaş üzümü değerinden çok daha az miktara şaraplık üzüm olarak vermektedir. Bu da üreticinin alın terinin alamamasına yol açmaktadır” diye konuştu.

TURİZM VE TARIMDA DA ÖNCÜ OLACAĞIZ
Kuru üzüm tesisinin, Buldan’da yetiştirilen yaş sebze ve meyvenin de kurutulmasını sağlayacağını,  yılın her mevsiminde bölgede üretilen ürünlerin daha fazla gelir elde edileceğini söyleyen Gülbay, üzüm kurutma tesisi ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Tesisimizi Buldan’a kazandırdıktan sonra yaşanan sorunların çözüme kavuşacağına inanıyorum. Ayrıca yaş üzümün Rusya’ya ihracatını da gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde ilk ihracatımız gerçekleşecek. BULDAŞ olarak inşaat sektöründe olduğu gibi turizmde ve tarımda da öncülükler yapacaktır. Yakın bir zamanda tıbbi aromatik bitki üreticileri de birlik altına alacağız. Kekik, adaçayı üretiminin özellikle kırsal ve dağlık bölgelerimizde yaygınlaşmasını amaçlıyoruz. Buldan ve yöresinde üretilen her türlü tarım ürününün daha fazla tanınması ve üreticinin daha fazla gelir elde etmesini sağlayacağız.”

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı