REKLAMI GEÇ

BULDAN DOKUMA PAZARI’NA KAVUŞUYOR

BULDAN DOKUMA PAZARI’NA KAVUŞUYOR

Daha önce Denizli’de sürdürülen gelenek Buldanlı işletmecilerin talebi ile ilçeye taşındı. Dokuma Pazarı hafta sonunda rasmen açılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2018 Çarşamba, 10:28

 

Denizli’de Zahire Pazarı bölgesinde uzun yıllar hizmet veren Denizli Dokuma Pazarı yapılan altyapı çalışmaları kapsamında faaliyetlerine son verecek. Çoğunluğunu Buldanlı dokumacıların oluşturduğu pazar için işletmecilerin yeni bir yer arayışı da sonuçsuz kalmıştı. Bu sırada devreye Buldan Belediyesi girdi.
Daha önce ilçede benzer bir dokuma pazarı bulunan Buldan aynı geleneği sürdürme kararı aldı. Yeniden ilçeye taşınacak olan Buldan Dokuma Pazarı, pazar günü resmi açılışını gerçekleştirecek.
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay dokumacılarla tek tek görüşerek, öneriler doğrultusunda çalışmalar yürüttü. Dokumacılarla yapılan toplantıları meclis oturumları izledi ve ilçeye bu pazarın kazandırılması fikri kamuoyuna açıklandı.
Bundan sonra BELKÜM’de faaliyet gösterecek olan dokuma pazarı, hafta sonu sabah erkenden açılacak. Yapılan toplantıda işletmecilerin Buldan Dokuma Pazarına çok sayıda ürünle değil, çeşitlerinden birer numune ile katılması, çok sayıda ürün talebi karşısında, gerek ev ve işyerlerinden, gerekse de araçlarında hazır halde bulundurdukları stoklarından karşılaması kararlaştırıldı.
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay katılımcılardan yer parası almayacaklarını belirterek kış döneminde eski hükümet konağı binasının pazar için tahsis edileceğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı