REKLAMI GEÇ

Buldan MYO İngilizleri ağırladı

Buldan MYO İngilizleri ağırladı

Buldan MYO’da ‘Sürdürülebilir Tekstil Çalıştayı’ yapıldı. Çalıştayda İngiltere’den gelen heyet ile Buldan’ın giysi tarihi ele alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Aralık 2017 Cumartesi, 11:36

Buldan Meslek Yüksek Okulu’nda ‘Sürdürülebilir Tekstil Çalıştayı’ yapıldı. Denizli’de düzenlenen Avrupa Birliği’ndeki Kırsal Bölgelerdeki Üniversitelerin Gelişimi ve İnovasyonu Çalıştayı’na katılan İngiltere’den Grampus Heritage Müdürü Martin David Clark, Larnaka Eğitim Enstitüsü’nden Aliki Papetta ve Panayiota Dimitreau ile Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Kıran, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Kanmaz ve Yrd. Doç. Dr. Hurşit Cem Salar Buldan Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti.

Heyet öncelikle Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğrencileri ile “Sürdürülebilir Tekstil” konusunu ele alan çalıştayda buluştu. Çalışmada moda tarihi konusunun giysi tasarımındaki etkisi bölüm öğrencilerinin de uygulamalı katılımı ile Osmanlı’dan günümüze kadar olan farklı renkteki özel tasarımlar hikayelendi, ayrıca görsel kayıtları alındı.

Organizasyonda, giysi tarihinin incelenmesinde Buldan’ın önemli bir merkez olduğu fikri ön plana çıktı. İlçede dokuma sanatının özel bir yerinin olması, doğal boyamacılığın uygulanması heyetin dikkatini çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı