REKLAMI GEÇ

Buldan MYO’da arkeoloji konferansı

Buldan MYO’da arkeoloji konferansı

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Buldan Meslek Yüksekokulu öğrencilerine arkeoloji ve arkeolojik restorasyon hakkında konferans verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2018 Pazartesi, 10:14

Buldan Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen konferansa Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. İsmail Çeviş, Buldan İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jan. Tğm. Fahrettin Özçoban, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serdal Uğur, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Celal Şimşek, kazı heyeti başkanlığını yürüttüğü Laodikeia Antik Kenti’ndeki kazılar ve kazıda çıkan eserlerin restorasyonu hakkında bilgiler verdi, arkeolojik restorasyonun zor ve zahmetli bir iş olduğunun altını çizdi. Bu bölümde okuyan öğrencilerin işin tekniğini iyi kavramaları ve azmetmeleri halinde işsiz kalmalarının mümkün olmadığını anlatan Şimşek, restorasyonun sadece bu döneme ait bir çalışma olmadığını vurguladı. Antik dönemde de restorasyon çalışmalarının olduğunu bildiklerini ifade eden Şimşek, bununla ilgili pek çok bulguya ulaştıklarını kaydetti.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Şimşek, işin savsaklanarak ve oldu bittiye getirilerek değil, uzun yıllar yıkılmayacak, uzun yıllar kalabilecek şekilde ve tekniğine uygun yapılmasının önemli olduğunu anlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı