REKLAMI GEÇ

BULDAN ÖZÜNE DÖNÜYOR

BULDAN ÖZÜNE DÖNÜYOR

Vali Abdülkadir Demir, Buldan’da restore işlemleri devam eden tarihi Buldan Evlerinde incelemelerde bulundu. Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Demir, yapılan çalışmalar sonrası Buldan’ın eski tarihi dokusuna tekrar kavuşacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2014 Çarşamba, 12:13

Beraberinde daire müdürleri ile bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyen Vali Demir, çalışmalardaki son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı. Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Abdülkadir Demir, Şu an incelemede bulunduğumuz Dokuma Pazarı Sokağı 2 yıldır uğraşılan bir sokak. Buldan, bildiğiniz gibi bizim sivil mimari bakımından Osmanlı, Selçuklu dönemine ait çok önemli eserlerin bulunduğu bir İlçemiz. Burada aşağı yukarı girdiğiniz her kapı sizi tarihle buluşturuyor. Bu anlamda da burada yapılacak olan çalışmalar hem Buldan için hem de Denizli turizmi için çok önemli. Buradaki tüm hedefimiz bulabildiğimiz bütün konakları imkanlar ölçüsünde restore edebilmek” dedi. Buldan’a özgü Tarihi Evler’de yerli ve yabancı turistlere konaklama imkanı sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Vali Demir şunları söyledi; “Bunu sağladığımızda Buldan çok daha cazip bir hale gelecektir. Buldan’da şu anda el dokumasından dolayı biliyorsunuz yılın belli bir dönemlerinde çok yoğun ziyaretçiler geliyor. Ancak ziyaretçiler sadece buraya gelip alışverişini yapıyor ve ayrılıyor. Ama biz Buldan’da, konaklama imkanı oluşturarak, burada kalmalarını sağlamak istiyoruz. Dolayısıyla da daha uzun konaklama ile ekonomik anlamda daha önemli girdiler sağlayalım. Bu anlamda da bu yapılan çalışmaların önemli olduğuna inanıyoruz. Geçen 2 yıl içerisinde İl Özel İdaresi ve emlak katkı paylarından Valilik olarak buraya önemli bir destek sağlandı. Burada 2 sokağın sağlıklaştırılması tamamlanmak üzere. Beylerli Konağı ve Yazıcıoğlu Konağı da şu anda tamamlandı. Şimdi bütün hedefimiz daha önce restore edilen binalarla birlikte buraları Butik Otel şeklinde turizmin hizmetine sunmak. Dolayısıyla da gece konaklamasını sağlayabilmek. Bu yıl da çalışmalarımız devam edecek. Bulabileceğimiz yeni konakları ve yine caddeleri restore ederek özellikle Buldan ve Denizli turizmine sunmak istiyoruz.”

Yorumlar

Ali Aktürk   -  Bağlantı 16 Temmuz 2014, 21:49

Güzel bir çalışma ancak turistik konaklamada cezbeden ekstra konular olmalı,mesela iki hafta kalmakla dokuma tezgahlarında çalışmak önerilebilir, buldan da kalmanın bir hikayesi olmalı, kendi döküldüğü ürün ile konaklayan ilçeden ayrılıyor, Buldan da Buldanlı gibi Yaşanmalı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı