REKLAMI GEÇ

BULDAN SATRANÇ USTALARINI AĞIRLAYACAK

BULDAN SATRANÇ USTALARINI AĞIRLAYACAK

Buldan ulusal çapta büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. 2013-2014 etkinlik dönemi Türkiye Gençler Şampiyonu, 2013-2014 etkinlik dönemi Türkiye Kadınlar Şampiyonu, 2012-2013 etkinlik dönemi Türkiye Şampiyonu olmak üzere 14 sporcunun katılacağı Türkiye Satranç Şampiyonası Buldan’da yapılacak. Şampiyona 1 Kasım Cumartesi günü başlayacak ve 15 gün sürecek.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2014 Cuma, 14:47

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Selçuk Haşıloğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenledikleri toplantıda, 1-15 Kasım tarihleri arasında Buldan’da düzenlenecek olan Türkiye Satranç Şampiyonası hakkında bilgi verdi. 

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, şampiyonanın açılış törenine İsmet İnönü’nün torunu Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da konuk olacağını söyledi.

“YÖNETİCİLER SATRANÇ ÖĞRENMELİ”
Satrancın bir spor dalı olmaktan çok analitik ve soğukkanlı düşünceyi geliştirmesiyle de önemli olduğuna dikkat çeken Gülbay, “Ortadoğu’da yaşananları biliyorsunuz. Bunun tek nedeni, kaosla sorun çözmek istenmesinden kaynaklanmaktadır. Kaosla sorunlar çözümlenemez. Soğukkanlı ve analitik düşünme, doğru strateji geliştirme ile çözülebilir. O nedenle tüm yöneticiler satranç öğrenmeli ve oynamalıdır. Çünkü satranç, analitik düşünme, strateji geliştirme becerisi kazandırdığı gibi hızlı düşünmeyi de öğretir” dedi.

14 SPORCU KATILACAK
Denizli’nin birçok şampiyonaya ev sahipliği yaptığını ancak Türkiye birincisinin belirleneceği önemli bir şampiyonanın ilk kez Denizli’de gerçekleştirileceğini belirten Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Selçuk Haşıloğlu, “Şampiyonaya 2013-2014 etkinlik dönemi Türkiye Kupası Yarışması son sıralamasına göre ilk dokuz sırayı elde eden sporcunun yanı sıra, 2013-2014 etkinlik dönemi Türkiye Gençler Şampiyonu, 2013-2014 etkinlik dönemi Türkiye Kadınlar Şampiyonu, 2012-2013 etkinlik dönemi Türkiye Şampiyonu olmak üzere 14 sporcu katılacak. Ayrıca, ilk kez bir ilçe belediye başkanı bu şampiyonaya ev sahipliği yapıyor” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU ÖDÜL TÖRENİNE GELECEK
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, şampiyonanın 15 gün sonra yapılacak ödül törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da geleceğini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı