REKLAMI GEÇ

Buldan tarihi dokuya sahip çıkıyor

Buldan tarihi dokuya sahip çıkıyor

Saframbolu, Beypazarı ve Şirince gibi tarihi dokunun korunarak geçmişle köprü oluşturulan bölgeleri örnek alan ve bu alanda etkili çalışmalar ortaya koyan Buldan Belediyesi, önemli bir adım daha attı. İlçenin tarihi evlerinden Kazankıranların Konağı Buldaş A.Ş. tarafından satın alındı. Konak, kısa süre içinde restore edilerek turizme kazandırılacak.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 21 Ekim 2015 Çarşamba, 08:30

Buldan’ın CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, ilçesini tarihi dokusunu koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Saframbolu, Beypazarı ve Şirince örneklerinden yola çıkan Başkan Gülbay, tarihi mekanları koruma altına alıyor, kısa süre içinde de restore ederek gelecek kuşaklara aktarıyor.

KAZANKIRANLARIN KONAĞI SATIN ALINDI
Mimari özellikleri ve yapılış yılı bakımından ilçede önemli bir yere sahip olan yapılardan Kazankıranların Konağı ile ilgili bir süredir yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından Buldaş A.Ş. tarafından 61 bin 300 liraya satın alındı.

EMEKLİ İKRAMİYESİYLE KARA AHMETLER KONAĞI’NI ALMIŞTI
Geçtiğimiz Şubat ayında emekli ikramiyesi ile Kara Ahmetler Konağı’nı satın alan ve restore ettirerek turizme kazandırmayı hedefleyen Başkan Mustafa Gülbay, ilçedeki tarihi yapıların yok olmaması için ellerini taşın altına koyduklarını söyledi.

YAŞAYAN BİR MERKEZ HALİNE GETİRİLECEK
Kazankıranların Konağı’nı da kısa süre içinde restore ettirmeyi planladıklarını belirten Başkan Gülbay, “ Buldan Çarşısı’nın ortasında tescilli olan konağı Kazankıranlardan satın aldık. Buldaş A.Ş tarafından düzenleme yapılmasının ardından konağı restoran, konaklama yeri veya butik otel olarak yeniden ilçeye kazandırabiliriz. Konağa eski sahiplerinin ismini vereceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı