REKLAMI GEÇ

Buldan Yayla Gölü görücüye çıkıyor

Buldan Yayla Gölü görücüye çıkıyor

Denizli’nin doğal güzelliklerinden olan, ancak bir türlü vitrinde yer alamayan Buldan’daki Süleymanlı Yayla Gölü, “Gelecek Turizmde” proje yarışmasıyla ulusal düzeyde görücüye çıkıyor. Kuş türlerinin öne çıktığı proje kabul gördü ve geçtiğimiz günlerde ön sunumu yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2016 Pazartesi, 10:26

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığıyla Çoruh Vadisi’nde turizm eksenli bir yerel kalkınma modeli geliştirmek üzere başlatılan çalışma, 2013 yılından itibaren ulusal düzeye taşındı.

HER YIL 3 PROJEYE FON DESTEĞİ
Bu kapsamda, turizmin alternatif bir sürdürülebilir kalkınma aracı olarak yer edinmesi, girişimciliği teşvik ederek yerel modellerin oluşturulması, kamu, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplumu bir araya getirerek turizme katkı sağlama amacı ile Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu’nu hayata geçirildi. Her yıl üç projeye, fon desteğinin yanı sıra eğitim, planlama, teknik destek, iletişim ve danışmanlık gibi uygulama destekleri veriliyor.

BULDAN YAYLA GÖLÜ İLE KATILDI
Gelecek Turizmde projesine Buldan da Süleymanlı Yayla Gölü ile katıldı. Buldan Kaymakamlığı, Buldan Belediyesi, Buldan Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından yapılan çalışmayla bir proje hazırlanıp gönderildi. Yıllardır Süleymanlı Yayla Gölü ve buradaki kuş türleri ile fotoğraf çalışması yapan Sait Yalçın, bu yıl Türkiye genelinde 700 başvuru yapıldığını, Buldan’ın ön sunumu yapılan 10 projeden birisi olduğunu söyledi.

300 DOLAYINDA KUŞ TÜRÜ VAR
Süleymanlı Yayla Gölü’nün kuş türleri için bir üreme yeri olduğunu belirten Yalçın, şu an kadar kendi çabalarıyla 230 kuş türünü fotoğrafladığını, toplam kuş türü çeşidinin 300 dolayında olduğunu belirtti. Yalçın, “Sunumunu yaptığımız proje ile gölün tanıtımı, oradaki yaban hayatının belgeselleşmesini sağlayacağız. Aynı zamanda kuş figürleri yapılarak, dokumalara kuş figürleri işlenerek istihdama da katkısı sağlanacak. Kuş gözlemi ve fotoğraflama yapılabilecek” dedi.

denizli-buldan-yayla-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı