REKLAMI GEÇ

Buldan Yayla Gölü’nde “Kuşlar Sizi Çağırıyor” projesi

Buldan Yayla Gölü’nde “Kuşlar Sizi Çağırıyor” projesi

Buldan Yayla Gölü, ‘Kuşlar Sizi Çağırıyor’ projesine ev sahipliği yapacak. Projeyle, 200’e yakın kuş türünü barındıran göl ve çevresindeki ekolojik sistemi koruyarak alanı eko turizme kazandırmak, ilçenin turizm gelirini yükseltirken, gelecek nesillere temiz bir çevre ve doğa bırakmak hedefleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2017 Cumartesi, 09:59

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığında yürütülen ‘Gelecek Turizm’de projesi, 4’üncü döneminde, Denizli’nin Buldan İlçesi’nde ekoturizmin gelişmesini hedefleyen ‘Kuşlar Sizi Çağırıyor’ projesine de destek verecek.

Her yıl sürdürülebilirlik temelinde sunulan üç turizm fikrine fon, eğitim, planlama, iletişim, danışmanlık ve teknik destek veren ‘Gelecek Turizm’de projesiyle desteklenecek ‘Kuşlar Sizi Çağırıyor’ projesi, Buldan Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından Buldan Belediyesi ve Buldan Kaymakamlığı işbirliğiyle yürütülecek.

Denizli’nin önemli değerleri arasında yer alan Buldan Yayla Gölü’nün sahip olduğu 200’e yakın kuş türü, zengin biyolojik çeşitliliği ve ekoturizm potansiyeline dikkat çeken projeyle, yöre halkının ve ziyaretçilerin Yayla Gölü’yle ilgili bilinçlendirilmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması ve bölgenin ekoturizm potansiyelinin canlandırılması sonucunda sürdürülebilir turizme ve yerel ekonomiye katkı sağlamak hedefleniyor.

Buldan Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yalçın, ‘Kuşlar Sizi Çağırıyor’ projesinin bölge için önemli olduğunu belirterek, “İlçemiz, tekstilde yöresel ürünümüz Buldan bezi ile tanınıyor ve eski Buldan evlerinin birçoğu koruma altına alınarak tescillenmiş durumda. Oysa bölgemizde henüz çok da bilinmeyen bir değerimiz daha var. Süleymanlı Köyü’nün yakınında yer alan ve halkın yaşamıyla Buldan Yayla Gölü’nün hayvan ve bitki çeşitlerinin harmanlandığı bir ekolojik sisteme sahibiz. Kuşların göç güzergahının üzerinde bulunan gölümüz ve çevresi, aynı zamanda onların barınma, beslenme ve uğrak yeri olarak kullandığı bir alan. Bu nedenle, bölgede yaşayan kuş türlerini tespit ederek sahip çıkacağız. Böylelikle, bu örnek projeyle bizden sonraki nesillere daha temiz bir doğa ve çevre bırakırken, bölgeye gelen ziyaretçi sayısının artırmak ve ilçemizin turizm gelirini yükseltmek için çalışacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı