REKLAMI GEÇ

Buldan’a 1.3 milyon Euro’luk LEADER fonu

Buldan’a 1.3 milyon Euro’luk LEADER fonu

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği’nin birlikte yürüttüğü IPARD Programı kapsamında hayata geçirilen tarafından “LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi”nin uygulanacağı ilçelerden biri de Buldan. Buldan, bu projeyle 1.3 milyon liralık fona kavuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2016 Pazartesi, 14:19

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen 2.6 Milyon Euro’luk projeleri Buldan ve Çameli kullanacak. Her iki ilçe bu projeden 1.3 Milyon Euro’luk pay alacak.

IPARD Programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sürdürülecek “LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi”nin uygulanacağı Buldan’da destek ve kapsamına ilişkin toplantı düzenlendi.

AB Yerel Kalkınma Uzmanı Koray Kaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Buldan Kaymakam vekili Adem Küçük, Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özgür Akkan ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

buldan-leader-fonu-1

AB Yerel Kalkınma Uzmanı Koray Kaya, proje çerçevesinde yapılması gerekenler ve bundan sonra izlenecek strateji hakkında bilgiler verdi. 1.3 Milyon Euro’luk bu projenin Buldan ve çevresinde çok büyük değişiklikler gerçekleşmesine katkı sağlayacağını belirten Kaya, 30 yılı aşkın süredir Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan LEADER yaklaşımının, sorunların masa başında tespit ve çözümünden ziyade yerel aktörlerin kalkınma sürecine dahil olmasını sağlayarak oluşturulan Yerel Kalkınma Stratejilerinin desteklemesi ile kırsal alanın sorunlarının çözümüne katkıda bulunacağını söyledi.

Toplantıda söz alan Buldan Kaymakam Vekili Adem Küçük, projede Buldan’ın seçilmesinin büyük bir kazanç olduğuna dikkat çekti. Buldan’ın başına devlet kuşunun konduğunu belirten Küçük, “2020 yılına kadar uygulanacak bu proje ile Buldan büyük kazanımlar elde edecektir” dedi.

(Kaynak: Buldan Yaşam Gazetesi)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı