REKLAMI GEÇ

Buldan’da ‘alternatif’ kutlama

Buldan’da ‘alternatif’ kutlama

Buldan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıldönümü askersiz ve bandosuz kutlanacak. Belediye Başkanı Gülbay, “Milli mücadele ruhunu unutturmamak için kurtuluşumuzu coşkuyla kutlayacağız” dedi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2014 Cuma, 12:09

Buldan, 4 Eylül’deki düşman işgalinden kurtuluşu kutlamalarına hazırlanıyor. Bu yıl rutin kutlama yerine bisiklet turu, satranç turnuvası ve konferansların düzenleneceği kutlamada asker ve bandonun yer almayacak olması Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ı üzdü. Kutlamalar esnasında askeri geçit töreni yapmak istediklerini, ancak bu tür organizasyonların yasaklanmasını eleştiren Gülbay, “Biz de Milli Mücadele ruhunu unutturmamak için alternatif kutlama yapacağız” dedi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Gülbay, kutlamalar için bando istediklerini, ancak bunun için de geç kaldıklarını belirterek, “Kurtuluş günü eskiden askerler ve bando eşliğinde kutlanırdı. Yine böyle olmasını istedik ama bazı yasaklar ve geç kalmamız nedeniyle olmadı. Kutlamayı milli mücadele ruhunu unutturmamak için alternatif şekilde yapacağız, geçit töreni düzenleyeceğiz” dedi.

Kutlamaların sadece bir gün değil, 2-4 Eylül tarihleri arasında olacağını bildiren Gülbay, bu kapsamda Beyağaç’ta noktalanacak bisiklet turu, Buldan’ın milli mücadeledeki durumunu anlatan konferans, atık pil toplama yarışması, resmi tören ve satranç turnuvası düzenleneceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı