REKLAMI GEÇ

Buldan’da “kepenk” kavgası

Buldan’da “kepenk” kavgası

Buldan’da Cumartesi günü gerçekleştirilecek teröre karşı sessiz yürüyüş etkinliği öncesi kepenk kapatma kavgası başladı. Buldan AK Parti İlçe başkanlığı ve Buldan Belediyesi’nin Ak Partili üyeleri adına yapılan açıklamada, terörü protesto etmek için kepenk kapatılmasına karşı oldukları ifade edildi, “Bu eylem terör örgütün isteği bir eylemdir” denildi. Başkan Gülbay iddialara, “Kararımızın arkasındayız” diyerek eylemin gerçekleştirileceğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2015 Cuma, 14:44

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, hafta içerisinde düzenlediği basın toplantısında, şiddetini artırarak devam eden terör olaylarını protesto etmek amacıyla Buldan’da sessiz yürüyüş gerçekleştireceklerini ve kepenk kapatacak esnafların da yürüyüşe destek vereceğini duyurmuştu.

AK PARTİ’DEN İTİRAZ GELDİ
Başkan Gülbay’ın açıklamalarına Buldan Ak Parti İlçe Başkanlığı ve Ak Partili meclis üyelerinden itiraz geldi. Buldanda Yaşam Gazetesi’nin yayınladığı ve Ak Parti İlçe Başkanlığı ile Buldan Belediye Meclisi AK Parti üyelerinin imzasını taşıyan basın açıklamasında, meclisin böyle bir karar almadığını ileri sürüldü, “kepenk kapatma” eylemine karşı oldukları belirtildi.

“BU EYLEM TERÖR ÖRGÜTÜN İSTEĞİ BİR EYLEMDİR”
Açıklamada, “Kepenk kapatma eylemi veya protestosu, doğu illerinde terör örgütünün halka zorla ve baskıyla yaptırmış olduğu, suç teşkil eden bir eylemdir. Bu eylem terör örgütün isteği bir eylemdir. Ak Parti olarak bizim için gün birlik ve kardeşlik günüdür. Türkiye’de yaşayan herkes için, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ifadeleri ne yer verildi.

“MİLLİ BİRLİK SİYASİ MALZEME YAPILAMAZ”
AK Parti  Buldan İlçe  başkanlığının iddialarına yanıt veren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ise, “Gecen hafta bazı esnaflarımızın bireysel olarak kepenk kapattığı Buldan kamu oyunun malumudur. O zaman bu esnafımızı alkışlayan, takdir eden hatta sesiz kalarak onaylayanların Belediye meclisinde müzakere edilen sesiz bayrak yürüyüşü içerisindeki kepenk kapatma ifadesine takılarak maksatlı siyaset yapma ve bazı şahısların egolarını tatmin etme gayretleri içerisinde olduğunu üzülerek izlemekteyiz” dedi. 

“KARARIMIZIN ARKASINDAYIZ”
Protesto yürüyüşüne her siyasi partiden grupların katılacağını o nedenle sesiz yürüyüş olması yönünde karar alındığını hatırlatan Gülbay, açıklamasını şöyle devam etti:

“Bir diğer eleştiri konusu yürüyüşün sesiz gerçekleşecek olmasınadır. Takdir edersiniz ki yürüyüşe Buldan’ımızda farklı siyasi kimliklerden hemşerilerimiz katılacaktır. Yürüyüşün sesli ve sloganlı olması durumunda arzu edilen milli bütünlük ruhunun oluşmasına olumsuz etki yapacağı gün gibi aşikardır. Bu nedenle meclisimizin yürüyüşün sessiz yapılması kararı alınmıştır.
Milli Birlik herhangi bir siyasi parti yada düşünceye malzeme edilemez.
İnsani erdemlerin bütünlüğünü, yüceliğini ve kusursuz uyumunu sağlayan akıl, izan ve vicdan geçirilerek olgunlaştırılmış bir kararın arkasında durduğumuz kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı