REKLAMI GEÇ

Buldan’da muhteşem final

Buldan’da muhteşem final

Bu yıl ilk kez Buldan’da düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası final maçıyla son buldu. 14 sporcunun 15 gün boyunca Türkiye satranç şampiyonu olabilmek için beyin çalıştırdığı turnuvanın şampiyonu Alexender İpetov oldu. Ödüller, muhteşem bir törenle sahiplerini buldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2014 Cumartesi, 18:18

Buldan’da düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası sona erdi. CHP’li Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın gayretleriyle bu yıl ilk kez düzenlenen turnuvaya 14 sporcu katıldı. 1 Kasım’daki ilk hamleyle başlayan ve puanlama sistemiyle yapılan turnuvada son maçlar cuma günü oynandı.

İŞTE ŞAMPİYONLAR
Çekişmeli geçen maçlar sonunda Türkiye Satranç Şampiyonu Alexender İpetov oldu. İkinciliği Burak Fırat, üçüncülüğü ise Mustafa Yılmaz’ın kazandığı turnuvanın ödül töreni Belediyeye ait kültür tesisi Belküm’de yapıldı. Törene Buldan ve Denizli’den protokol, siyaset ve spor mensupları katıldı.

galeri-anons

HEDEF DÜNYA KUPASI
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Buldan ve satranç isminin bir bütün olarak telaffuz edilmesini istediklerini söyledi ve “İleriki yıllarda satranç, Buldan’ın bir bileşeni olacaktır. Belki de dünya şampiyonasını bile Buldan’da düzenleyeceğiz” dedi. Gülbay, ayrıca hem sporcuların hem de sponsorların isimlerini tek tek sayarak teşekkür etti.

KILIÇDAROĞLU’NDAN SELAM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ödül törenine katılmak istediğini ancak başka programları olması nedeniyle gelemediğini belirterek selam ileten Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ise ülkede bir akıl tutulması olduğunu, satranç ile analitik düşünceye ihtiyaç olduğunu söyledi.

KUPALAR VERİLDİ
Ardından ödül törenine geçildi. Şampiyona 7 bin 500, ikinciye 5 ve üçüncüye 4 bin lira ödülün verildiği turnuvada kupalar da sahiplerini buldu. Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, ayrıca şampiyonaya destek verenler ile Türkiye Satranç Federasyonu başkan ve görevlilerine de plaket verdi.

Yorumlar

irfan   -  Bağlantı 16 Kasım 2014, 12:06

Cok verimli bir organizasyon buldanın sorunlarının cözümüne cok faydalı olmuştur bir film veya caz festivali bekliyoruz artık

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı