REKLAMI GEÇ

Buldan’ı fener alayı aydınlattı

Buldan’ı fener alayı aydınlattı

Cumhuriyet’in 92. kuruluş yıldönümü Buldan’da coşkulu törenlerle kutlandı. Akşam saatlerinde düzenlenen fener alayı ise görülmeye değerdi. Fener alayı, Buldan’ı aydınlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2015 Perşembe, 21:24

Buldan’da düzenlenen fener alayı akşam saatlerinde başladı. Alanyazı Meydanı’nda başlayan fener alayına ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç, Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Jandarma Bölük Komutanı Oğuz Yalçın, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tolun eşleri ile birlikte katıldı. Fener alayında CHP ve MHP’li yönetici ve partililer de yer aldı.

Buldan Alanyazı Meydanı’ndan toplanan gruplar, yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Caddesi, 14 Mayıs Caddesi güzergahını izleyen, Hükümet Konağı’nın önünden Çarşı Meydanı’na çıkan fener alayı, ardından yeniden Alanyazı Meydanı’na döndü.

buldan_fener_alayı_iccc

Burada Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitler için saygı duruşunda bulunan Buldanlılar, ardından İstiklal Marşı’nı söyledi.

buldan_fener_alayı_icc

Fener alayına katılan Buldanlılara seslenen Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, bugün gördüğümüz her şeyi Cumhuriyet’e borçlu olduğumuzu belirterek, “Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

buldan_fener_alayı_ic

Cumhuriyet’in 92 yıllık bir ara olmadığını belirten Başkan Gülbay, “Cumhuriyet İlelebet yaşayacak. Bu bizin birinci görevimizdir” diye konuştu.

Buldan’ı renklendiren fener alayı, zeybek oynanması ile sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı